Societat

Mostra

La 11a edició de la Mostra de Vi i Gastronomia «Cambrils, entrada al País del Vi» obre les seves portes

Ahir a la tarda es va fer la inauguració oficial d'aquesta mostra que estarà oberta fins el proper 12 d'octubre i que ofereix en el recinte del parc del Pescador una gran oferta gastronòmica i lúdica

Per Lluís Rovira i Barenys

Berta Cabré, representant de la Cambra de Comerç; Oliver Klein, l'alcalde, i la futura regidora de Turisme, Yolanda Burgos, fent un brindis a la caseta d'un dels cellers participants a la Mostra
Berta Cabré, representant de la Cambra de Comerç; Oliver Klein, l'alcalde, i la futura regidora de Turisme, Yolanda Burgos, fent un brindis a la caseta d'un dels cellers participants a la Mostra | Lluís Rovira i Barenys

La 11a edició de la Mostra de Vi i Gastronomia "Cambrils, entrada al País del Vi" va obrir les seves portes, ahir a la tarda al parc del Pescador, per oferir una àmplia oferta lúdico-gastronòmica durant aquests propers quatre dies. La Mostra del Vi estarà oberta des d’avui i fins el proper dimarts 12 d’octubre i ho farà en un horari d'11 a 15 h, al matí, i de 18 a 23, al vespre-nit.

Ahir a la tarda es va fer la inauguració oficial amb les paraules de Berta Cabré, com a representant de la Cambra de Comerç de Reus, que va remarcar l’aposta de la Cambra de Comerç per potenciar les DO vinícoles del territori i va destacar que la cita cambrilenca amb el vi i la gastronomia ja forma part de l’agenda de molta gent que visita Cambrils en aquesta època. Tot seguit va ser l’alcalde, Oliver Klein, que va ressaltar la gran representació de cellers del territori a la mostra cambrilenca i va fer un agraïment públic a tots aquests cellers i restaurants cambrilencs participants i a les entitats que hi donen suport. Després de les paraules d’obertura, el seguici oficial va anar recorrent els diferents estands de la Mostra en un parc del Pescador que ja començava a enregistrar els primers visitants d’aquesta edició.

26 cellers participants provinents de diferents DO del territori

La Mostra d'enguany torna amb força, ben carregada d'activitats i amb més cellers participants que mai, després de l’aturada de l’any passat a causa de la pandèmia. Tot i això, s'establiran unes mesures de control d'aforament de manera que només hi pugui haver 1.200 persones al recinte. L'entrada a la Mostra es farà per la porta del Parc del Pescador que es troba al costat de la seu del Patronat de Turisme i la sortida es farà per la porta de la part superior del recinte. En l'edició d'enguany es compta amb un dia més de Mostra respecte a altres edicions i també s'incrementa el número de cellers participants, que en aquesta edició seran 26 provinents de les DO més properes: Montsant, Priorat, Terra Alta, Conca de Barberà, Tarragona, Penedès i Cava. La Mostra també disposa de la seva part de gastronomia local, amb la participació de 13 bars-restaurants (Casa Macarrilla 1966, Copacabana, Daniel Salinas, El Cortador Gourmet, La Stiva, On Tap, La Finestreta, La Taqueria, Mar del Priorat, La Central, Taller 9 i Vora) i l'Associació Gastronòmica Societas Coqvinària de Cambrils.

A banda, també s’ofereixen tastos de vins guiats, tastos d'oli, xerrades gastronòmiques i un taller infantil sobre l'elaboració del vi a càrrec del celler de la Conreria d'Escala Dei. La Societas Coqvinària i Casa Macarrilla 1966 també oferiran a les persones visitants diversos showcookings, tastos i xerrades a la zona de l'auditori, que s'ha dotat d'una cuina professional per fer aquest tipus d'esdeveniments per gentilesa de l'empresa Intecno. Enguany, les persones assistents a la Mostra també podran gaudir de música d'ambientació en directe i cada vespre s'han programat actuacions a la zona de la pèrgola. El dissabte i el dilluns al vespre també hi haurà una activitat musical anomenada "Concert Menú" durant la qual el públic podrà triar i dedicar les peces que interpretarà l'artista "Charo Tris" entre un menú o repertori de cançons internacionals.

Finalment, la Mostra segueix lligant el món nàutic amb la gastronomia amb una sortida amb catamarà per navegar, gaudir i tastar vins oferta per Nàutic Parc el dia 10 a 12 hores. Serà una degustació de tres vins oferts pels celler Rosa Maria Torres: La Petarda Tropical (novetat 2021), EL Ratolinet (muscat 100%) DO Conca De Barberà i Feixa Negra (Garnatxa – Carinyena) DOQ Priorat.

També complementa la Mostra un mercat artesà que amb el nom de "la Sardineta", el formen vuit paradetes d'artistes locals. S'espera que visitin la Mostra unes 20.000 persones degut a les restriccions d'aforament ja que en la darrera edició, la del 2019, es van comptabilitzar fins a 32.000 els assistents a la Mostra de Vi i Gastronomia.

La Mostra d'enguany compta amb la participació de  26 cellers / Foto: Lluís Rovira i Barenys
Tast de vi dins la Mostra del Vi, ahir a la tarda / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

L’Apunt

Els cellers participants

Enguany els cellers participants són: Molí de Rué (D.O Tarragona), Sabaté Franquet (DOQ Priorat), Altavins Viticultors (D.O Terra Alta), Pedrola-Camí de Sirga (D.O Tarragona); Bernaví Vinyaters (D.O Terra Alta), Biopaumerà (Vins ecològics de la D.O Terra Alta), Ronadelles-Cap de Ruc (DO Montsant, Catalunya, Cava i DOQ Priorat), Anguera Domènech  (DO Montsant); Bodegues Visendra (DO Catalunya); Rosa MariaTorres (DO Conca de Barberà); La Conreria d'Scala Dei (DOQ Priorat), Torelló Viticultors (Corpinnat DO Penedès); Suñer  (DO Tarragona); Maset (DO Catalunya, DO Cava) Celler Carles Andreu (DO Conca de Barberà, D.O Cava); Celler Aixalà (DOQ Priorat) Cellers Cesca Vicent (DOQ Priorat) i Cellers Blanch (D.O Tarragona i DOQ Priorat) Celler Cairats (D.O Montsant), Celler Germans Balars (D.O Terra Alta); S'Amfora, La Botera-Batea (D.O Terra Alta), Trosset de Porrera (DOQ Priorat); Grup Codorniu i les vinoteques de Cambrils Mar del Priorat i Beuret.  

Comenta aquest article