Societat

Acompanyament en el dol

El col·lectiu Dol d'Estels commemorarà el Dia Internacional per a la visibilització de la Mort Gestacional i Perinatal, el 17 d'octubre a Reus

L'acte serà el diumenge 17 amb una enlairada de globus en record als fills que no hi són

Per Redacció

Cartell de la jornada que se celebrarà a Reus, el 17 d'octubre
Cartell de la jornada que se celebrarà a Reus, el 17 d'octubre | Cedida

El col·lectiu Dol d'Estels format per famílies que tenen en comú la mort d'un fill durant la gestació, el part o poc després de néixer, commemorarà el Dia Internacional per a la visibilització de la Mort Gestacional i Perinatal a través de diferents actes. Serà un acte obert no només a persones que hagin viscut una experiència similar, sinó a tothom, amb la finalitat de fer visible un dol tabú en la nostra societat. La diada del record tindrà lloc el diumenge 17 d'octubre, amb una enlairada de globus. L'esdeveniment arrencarà a les 11:00 als jardins del Mas Miarnau de Reus perquè les famílies puguin recordar a les filles i fills que no tenen amb ells. Hi haurà diferents activitats (taller de pedres, lectura del conte “L’animeta lliure” i una exposició fotogràfica). L’enlairada de globus serà a les 12:15 hores.

Posteriorment, se celebrarà la trobada mensual del mes d'octubre del Grup d’Ajuda Mútua (GAM) només per a famílies. Aquestes trobades tenen sempre lloc els tercers dimecres de cada mes a les 18.30 i l'objectiu és que els pares puguin trobar un espai on compartir les seves experiències. Amb aquestes activitats i altres que organitza el col·lectiu durant l'any com xerrades, exposicions, tallers o trobades, Dol d'Estels treballa per ser un lloc d'acolliment entre els pares i mares que tenen en comú la pèrdua d'un fill i per donar visibilitat a aquest dol invisible i tabú. Dol d'Estels no pretén substituir la feina dels professionals com els psicòlegs i psiquiatres, sinó que s'erigeix com un lloc de trobada per a les famílies, d’acompanyament entre iguals.

Revistacambrils.cat es feia ressò d'aquesta entitat, l'octubre de 2020, amb un article titulat "La mort gestacional o perinatal, una situació de dol tabú".

Comenta aquest article