Informació general

A partir d'aquest cap de setmana es posa en funcionament el servei de vigilància i socorrisme a les platges

Per Redacció



Un socorrista vigilant els banyistes de la platja del Regueral, l'agost de l'any passat
A partir del proper dissabte 12 de maig, es posa en funcionament el servei de vigilància i socorrisme a les platges de Cambrils, que ofereix l'empresa privada Sport & Salvament juntament amb l'Ajuntament de Cambrils, i que durant les properes setmanes se centrarà en els caps de setmana.

Turisme de Cambrils ha decidit avançar-se a la temporada alta per tal de donar cobertura als punts de major afluència de visitants al litoral cambrilenc, seguint amb el servei que es va iniciar durant el període festiu de Setmana Santa.

Aquest proper cap de setmana s'inicia el servei de prevenció en tot el litoral i d'informació sobre l'estat de la mar. La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils –Anna López– explicava que les prioritats del servei se centren en la senyalització de rètols preventius a diferents posicions de la platja, on s'especifiquen els dies d'obertura del servei, de 10 a 19 hores, un número de telèfon d'emergències i la base de salvament més propera. A banda, segons explicava López, els mitjans humans mantenen les posicions de més relleu a peu de platja i una vigilància activa per l'extensió de la platja més propera a la línia d'aigua.

Augment del nombre de socorristes

De cara a la nova temporada turística s'amplia el nombre de socorristes amb tres noves incorporacions, facilitant així el servei de patrulla activa de vigilància a peu a la vora del mar per fer front a possibles incidències.

El servei de socorrisme i salvament a les platges de Cambrils compta amb casetes i torres situades a diferents punts del litoral que es troben equipades amb tot el material necessari com: tubs de rescat, aletes, equips d'oxigenoteràpia, camilles espinals, immobilitzadors de cap, collar cervical, binocles i un desfibril·lador semiautomàtic. També es compta amb una flota de vehicles que facilita en tot moment el trasllat i evacuació de possibles emergències.

D'altra banda, també s'ofereixen altres serveis com la cadira amfíbia per a les persones amb mobilitat reduïda, situat a les platges de Vilafortuny i el Regueral; el servei d'informació Infoplatja o els punts d'informació sobre la qualitat de l'aigua de l'Agència Catalana de l'Aigua –els resultats dels estudis es pengen setmanalment a cada torre de salvament i a l'entrada de les platges–.

Comenta aquest article