Informació general

Urbanisme

Enric Daza, regidor de l'NMC: «L'Ajuntament vol potenciar i especialitzar l'oferta hotelera de qualitat»

Al plenari del passat dimarts es va aprovar l'intercanvi de la qualificació urbanística entre dos solars municipals; un d'aquests, a tocar del solar on hi havia la residència Montemar podrà acollir usos hotelers

Per Berta Ruiz

Vista aèria de la zona de Vilafortuny amb la part hotelera vora el litoral
Vista aèria de la zona de Vilafortuny amb la part hotelera vora el litoral | Lluís Rovira i Barenys

El ple extraordinari celebrat aquest passat dimarts va aprovar un punt de caràcter urbanístic. Concretament es va presentar l'aprovació inicial de la modificació puntual número 30 del POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal) consistent en l'intercanvi de la qualificació urbanística entre els solars municipals situats al carrer del Castell de Peralada número 5 i el carrer del Castell de Siurana número 4.

Segons va explicar el futur regidor d'Urbanisme –Enric Daza–, "l'objectiu d'aquesta modificació és intercanviar i qualificar els solars del carrer del Castell de Peralada número 5 i el del carrer del Castell de Siurana número 4, ajustant-los al que preveu l'anàlisi urbanístic i als interessos municipals, donat que es manté l'assignació d'aprofitament que es preveu i que el POUM assigna a la zona. D'ençà de l'enderroc de la residència Montemar, el solar del carrer del Castell de Peralada 5 –que s'ubica al costat– obté la qualificació de 7B - Zona hotelera, la mateixa clau que tenia l'antiga residència. Aquesta zona és idònia per a l'ús hoteler donada la seva proximitat amb la línia de la costa. És per aquest motiu que l'Ajuntament vol potenciar i especialitzar l'oferta hotelera de qualitat i millorar l'oferta turística amb l'especialitat 4 estrelles superior. A l'hora, el solar del carrer del Castell de Siurana –que està situat al nord dels equipaments de l'escola Mas Clariana i el centre cívic de Vilafortuny– és l'idoni per tal de completar una gran illa d'equipaments d'ús públic divers i complementari. Recordar que aquesta modificació va passar per comissió en el mandat passat amb els vots a favor de tots els grups".

Lluís Abella (JxC): "Veuen, senyors del govern que, quan es vol i per a l'interès públic, es pot fer una modificació del POUM?"

Sobre aquest punt, el portaveu de JxC –Lluís Abella– va anunciar el vot favorable del seu grup però, a la vegada, va voler puntualitzar: "veuen, senyors del govern que, quan es vol i per a l'interès públic, es pot fer una modificació del POUM? Impulsar-lo, simplement és voluntat política, per tant, no cal que s'amaguin darrere d'aquest pla si el que volen, per exemple, és tirar a terra l'antiga estació de trens tal com han manifestat en diverses ocasions. S'ha de ser valent, es va de cara, es diu a la ciutadania i no cal amagar-se. Amagar-se és precisament una altra de les virtuts que va en l'ADN del nou alcalde".

Camí Mendoza: "La ciutadania també ha de saber que aquí s'ha fet una feina ingent i que des del primer moment hi va haver, per part dels governs anteriors, tota la voluntat política que això fos una realitat"

Per part d'ERC, la seva portaveu –Camí Mendoza– va recordar que aquests són temes que ja es van començar a impulsar l'any 2015. "Estic d'acord amb l'argument del senyor Daza, però la ciutadania també ha de saber que aquí s'ha fet una feina ingent i que des del primer moment hi va haver, per part dels governs anteriors, tota la voluntat política que això fos una realitat. Hi ha hagut molta feina. Recordar que, en algun plenari, algun membre que ara està al govern havia demanat que es resolgués el conveni que hi havia amb Incasòl; aquest fet es va resoldre en el sí del govern del qual jo he estat alcaldessa i es va aconseguir desencallar per tal que avui puguem portar aquesta modificació al plenari. Votarem a favor perquè tota la feina que s'ha fet amb voluntat política i amb l'objectiu de desencallar molts temes. Guanyarem en interès públic que és el que ens convé a tots".

Comenta aquest article