Esports

Marxa aquàtica

El Centre Excursionista Cambrils estrena el seu medaller al II Campionat de Catalunya de marxa aquàtica

Per Redacció

Carola Stöter i Leonor Hernández va aconseguir la medalla de bronze en 200 i 800 metres a mà nua
Carola Stöter i Leonor Hernández va aconseguir la medalla de bronze en 200 i 800 metres a mà nua | Cedida

El passat 26 de setembre es va disputar el II Campionat de Catalunya de marxa aquàtica a la platja de Creixell, –esdeveniment organitzat per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el CE Arítjol–, amb el suport de l’Àrea d’esports de l’Ajuntament de Creixell. Com en l'edició anterior, aquesta prova s'emmarcava dins del segon Circuit Català de Marxa aquàtica –que va arrencar el passat 29 d’agost a Cambrils–, i que té per objectiu continuar difonent aquesta activitat esportiva, a més de fomentar els valors de superació personal, germanor i solidaritat entre els participants.

El II Campionat de marxa aquàtica "Vila del Creixell" va aplegar una cinquantena d'especialistes de dotze entitats esportives, que van competir en les categories de 200 i 800 metres en binomi a mà nua i 50 metres individual amb rem, la que podríem denominar "prova reina" del campionat, per la seva exigència física i tècnica. Alhora, se celebrava l'Open "Ciutat del Creixell", prova esportiva no competitiva, en les categories de relleus 4x50 m i 200 m individual, ambdues a mà nua.

Participació molt meritòria de les marxadores cambrilenques

Malgrat les corrents, l'equip del Centre Excursionista Cambrils va tenir una participació molt meritòria. En primer lloc, el binomi format per Carola Stöter i Leonor Hernández va aconseguir la medalla de bronze en 200 i 800 metres a mà nua, tota una proesa tenint en compte l'alt nivell de competició i l'estat del mar. A més, cal destacar la segona posició en la seva categoria del binomi format per Mercè Curto i Amèlia Arán, en 200 metres a mà nua. Pel que fa les noves promeses del centre, tant Montse Moreno com Maica Rus van aconseguir la cinquena posició de les seves respectives categories en 50 metres amb rem, una prova molt exigent on es van estrenar amb molt bon peu.

Si bé el circuit no ha acabat, l’organització dóna per superades les expectatives del circuit, tant per la participació i l'interès dels socis i simpatitzants de les entitats implicades, administracions i mitjans, com pel clima immillorable de companyonia i motivació de la gran família de marxadors i marxadores que ha nascut arran d'aquesta experiència.

Com novetat, aquest any el circuit aplega una segona prova competitiva en una disciplina totalment nova: el beach trail, que combina marxa aquàtica i cursa fora de l'aigua, que s'estrenarà el proper dissabte 9 d'octubre a les platges de Salou. El C.E. Cambrils hi participarà amb 6 marxadores: Mercè Curto, Joel Gomà, Leonor Hernández, Aderita Herrero, Maica Rus i Carola Stôter.

Diverses marxadores del Centre Excursionista Cambrils que van competir al campionat

 

Comenta aquest article