Cultura

Patrimoni

Cambrils se suma a les Jornades Europees de Patrimoni amb l'obertura dels espais museístics i visites guiades

Els caps de setmana 9 i 10 d’octubre i 13 i 14 de novembre s’obriran simultàniament els tres espais de l’exposició d’Antoni Campañà

Per Redacció

La Vil·la Romana de la Llosa és un dels espais patrimonials que es podran visitar
La Vil·la Romana de la Llosa és un dels espais patrimonials que es podran visitar | Cedida

Cambrils se suma a les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) com ho ha vingut fent des de l'any 2000 amb una programació d'activitats gratuïtes. La celebració anual europea és una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que es porta a terme a Catalunya ininterrompudament des del 1991. Estan considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Podeu trobar la programació detallada de totes les activitats a Cambrils a l’enllaç: https://www.cambrils.cat/museu/menu1/cooperacio-museistica/jornades-europees-del-patrimoni-2021.  

A Cambrils la novetat d’enguany és la possibilitat que ofereix l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de gaudir, en cap de setmana, de l'obertura simultània de tots els espais que acullen l'exposició "Antoni Campañà i Cambrils. La mirada del fotògraf (1920-1960)", amb accés a la Sala Àmbits del Centre Cultural, a la Sala Àgora de l'Ajuntament i a la Torre del Port. Les tres exposicions estaran obertes els caps de setmana del 9 i 10 d’octubre i el del 13 i 14 de novembre. La visita a l'exposició d'Antoni Campañà del proper cap de setmana 9 i 10 d’octubre coincidirà amb una jornada de portes obertes als espais museístics que gestiona el Museu d'Història de Cambrils (Molí de les Tres Eres, Torre del Port i Vil·la Romana de La Llosa).  

Visites guiades gratuïtes al jaciment de la Llosa i al Molí de les Tres Eres, el diumenge 10 d'octubre

A més, el matí del diumenge 10 d’octubre també es podran realitzar de manera gratuïta les visites guiades "Entre la mar i la Via Augusta" al jaciment de La Llosa i "L'energia de l'aigua" al Molí de les Tres Eres. Per aquestes visites guiades es necessària l'inscripció prèvia a l'email museu@cambrils.cat o al telèfon 977794528. L'aforament és limitat a 15 persones.  

Aquest any, la festa més important del patrimoni cultural és més especial que mai perquè se celebren 30 anys d’organització de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya. Al llarg d’aquests anys, sota l'impuls de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació Capital de la Cultura Catalana, hem apropat la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural a la ciutadania. Centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori, any rere any, han obert les portes de casa seva i han donat a conèixer el nostre passat i la nostra identitat cultural.  

El Consell d’Europa proposa celebrar les Jornades Europees de Patrimoni sota el lema "Un patrimoni per a tothom". Amb aquest tema, l’edició d’enguany de les Jornades convida a totes les institucions, entitats i associacions que participen en l’esdeveniment a programar activitats tenint més presents que mai la varietat i diversitat de públics i col·lectius, per tal que tothom, en igualtat de condicions pugui gaudir de la festa major del patrimoni cultural.  

Comenta aquest article