Informació general

ple

Se celebra el primer ple del nou govern municipal

Aquest matí s'ha celebrat el primer ple del nou mandat, de caràcter extraordinari, que ha servit per tancar temes urgents que havien quedat pendents d'aprovació d'abans de la moció de censura

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de la sala de plens abans de l'inici de la sessió d'avui
Aspecte de la sala de plens abans de l'inici de la sessió d'avui | Lluís Rovira i Barenys

Aquest matí s'ha celebrat el primer ple del nou mandat, de caràcter extraordinari, que ha servit per tancar temes urgents que havien quedat pendents d'aprovació d'abans de la moció de censura. Quan el passat 14 de setembre es va entrar a registre la moció de censura va quedar convocat de manera automàtica el ple per debatre-la pel dia 28 de setembre i l'alcaldessa ja no va poder convocar el ple ordinari que sense la moció de censura pel mig, s'hauria celebrat el dilluns 27 de setembre

Avui, una setmana després d'aprovar-se la moció de censura i entrar un nou govern municipal, es fa aquest ple que tal i com s'ha posat en la convocatòria es fa per "la necessitat d’aprovar el conveni del Pla Educatiu d'Entorn (PEE) i el compte general de l'exercici del 2020". Recordem que encara queda pendent de fer-se el ple d'aprovació del nou cartipàs municipal, que tot apunta que es farà aquesta propera setmana. Fins que no s'aprovi aquest cartipàs, de moment, totes les competències estan en mans de l'alcalde.

Nova distribució a la sala de plens

En el ple d'avui ja s'ha vist la nova distribució dels regidors al ple. A diferència del ple de la moció de censura, els regidors han estat més espaiats. A la taula de plens s'hi han assegut els portaveus dels partits i els regidors no adscrits mentre que la resta de regidors estan distribuïts entre les cadires del públic. El ple ha estat a porta tancada, sense presència de públic, i la premsa només hem pogut entrar uns minuts abans per prendre imatges. El ple s'ha pogut seguir per streaming i també s'ha habilitat la sala de comissions per tal que la premsa el pugui seguir a través de la pantalla.

Apareix la bandera espanyola a la sala de plens

A l'habitual presència de la bandera catalana i la de la vila, en aquest ple hi ha hagut la presència de la bandera espanyola, una bandera que només ha estat en una sola ocasió en un ple de l'Ajuntament de Cambrils. Recordem que el nou edifici consistorial es va inaugurar el mes de maig de 1995 en el que era el darrer ple del mandat on hi havia l'ACI, PSC i PP a l'equip de govern i l'alcalde era Josep Pedrell. Ja des del primer ple que es va fer en aquestes noves dependències, les úniques banderes que hi havia hagut havien estat la catalana i la de Cambrils i així s'havia mantingut mandat rere mandat tot i els diferents colors polítics que s'han anat succeint al llarg dels mandats. L'única excepció va ser en el darrer ple del mandat 2011-2015, el de comiat, en el que el regidor del PP David Chatelain va col·locar la bandera espanyola que havia trobat a l'habitació contigua de la sala de plens i la va posar al costat de les altres dues. D'altra banda, a l'anterior sala de plens de l'edifici consistorial de la plaça de la Vila tampoc hi havia les banderes presidint els plens.


 

Comenta aquest article