Informació general

Covid-19

S'enfilen lleugerament els índexs de risc de rebrot de la covid-19 a Cambrils

Després que el passat 20 de setembre s'assolís una de les dades més baixes en molt de temps amb un índex "molt baix", els indicadors han anat pujant progressivament en els darrers dies

Per Redacció

Ambient als carrers del port, aquest passat mes d'agost
Ambient als carrers del port, aquest passat mes d'agost | Lluís Rovira i Barenys

Els índexs de risc de rebrot de la covid-19 s'han tornat a enfilar lleugerament a Cambrils en els darrers dies. Després que el passat 20 de setembre s'assolís una de les dades més baixes en molt de temps amb un índex "molt baix" d'11.39 punts; actualment, Cambrils té un índex d'140 punts (alt). Recordem que, entre 0-30 l'índex és baix; entre 31-70 és baix; entre 71-100 és mitjà; entre 101-200 és alt i, +de 200 és molt alt.

Quant als casos diagnosticats amb PCR, en els últims 7 dies, el mapa en xifra 14, mentre que en els últims 14 dies se situen en 17. La incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants a Cambrils és de 50.15. Pel que fa a la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) aquesta se situa en 2.81 (l’epidèmia creix si és superior a 1).

Un mes de setembre amb alts i baixos

A principis del mes de setembre, els indicadors a Cambrils se situaven en un nivell "alt", mentre que pocs dies després van anar descendint fins situar-se en uns índexs de nivell "mitjà". Cap al 13 de setembre es va produir un cert repunt per sobre dels 100 punts, és a dir, es van situar en un nivell "alt". A meitats de mes, els índexs van anar baixant progressivament fins al dia 20 quan es va assolir un nivell "molt baix". A partir del passat 22 de setembre, les xifres han anat repuntant progressivament fins situar-se, actualment, per sobre del 140 punts.

Actualment, les dades han millorat molt arreu de la demarcació tarragonina. De fet, els municipis propers a Cambrils segueixen la bona tendència general. Reus, Tarragona, Salou, Mont-roig del Camp o Riudoms se situen en un nivell "baix", mentre que Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant el té "molt baix" actualment. Vila-seca encara es manté en un nivell "alt", igual que Cambrils.

Comenta aquest article