Informació general

Concentració

Prop de 200 persones es concentren a la plaça de l'Ajuntament en suport del president Puigdemont

En el manifest, elaborat per l'ANC, es va fer una crida a la mobilització "per no deixar que aquestes mentides els surtin de franc" i per la defensa "dels nostres drets fonamentals, la nostra sobirania i les nostres institucions"

Per Lluís Rovira i Barenys

La plaça de l'Ajuntament va acollir la concentració en suport del president Puigdemont
La plaça de l'Ajuntament va acollir la concentració en suport del president Puigdemont | Lluís Rovira i Barenys

Prop de 200 persones es van concentrar, ahir al vespre, davant l’edifici consistorial per mostrar el rebuig per la detenció del president Puigdemont, produïda el dijous a la nit a Sardenya. Ahir a primera hora de la tarda el jutge sard ja havia deixat en llibertat el president Puigdemont sense cap mesura cautelar i amb la possibilitat de moure’s lliurement per tot Europa i amb l’únic requisit que comparegui davant del jutge de Sardenya el proper 4 d’octubre, data en què s’ha fixat la vista judicial. Tot i això, les concentracions de rebuig a la detenció es van mantenir a tot el país. A Cambrils es va fer sota la convocatòria de l’ANC local i amb el suport de les Àvies i Avis de Cambrils i amb la presència dels regidors i regidores dels partits independentistes.

“Aquesta vegada el Regne d’Espanya ha anat encara un pas més enllà”

En la concentració d’ahir, primer que tot, es va llegir un manifest elaborat per l’ANC per denunciar “una repressió que no s’atura”, com ho demostra aquest fet i també, “el cas dels detinguts de 23-S acusats de terrorisme i el de Tamara Carrasco, muntatges policials de manual. El missatge és clar, ens volen esporuguits i desmobilitzats. Però no ho aconseguiran”. El manifest també es va referir a la taula de diàleg dient que aquesta agressió demostra, un cop més, “que neix morta, quin diàleg pot haver-hi amb un govern mentre ens agredeixen sistemàticament?”, i afirmava que aquesta vegada el Regne d’Espanya “ha anat encara un pas més enllà permetent que el poder judicial espanyol qüestioni la jurisdicció europea, manifestant així de manera desacomplexada les seves mancances democràtiques a ulls d’Europa.”

El manifest feia una crida a la mobilització, “mobilitzem-nos i no deixem que aquestes mentides i aquests tripijocs els surtin de franc. Defensem els nostres drets fonamentals, la nostra sobirania i les nostres institucions!” i apel·lava a la recuperació de la unitat estratègica amb les institucions “per forçar la implementació d’un projecte polític de futur que no passi per Madrid i que se centri en la voluntat del poble català: la independència. I per això des de l’Assemblea reclamem als partits independentistes el retorn a una estratègia de confrontació i lluita per l’alliberament nacional, l’única garantia per defensar Catalunya”.

Finalment, el manifest feia una crida a reforçar “tots els espais i organitzacions populars de ruptura: sindicats, organitzacions culturals i lingüístiques, espais de consum que plantin cara a l’Ibex 35, espais juvenils i estudiantils en instituts i universitats, …”

-Propers actes i mobilitzacions

Tot seguit es va llegir la declaració que la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, havia fet ahir al matí arran de la detenció del president Puigdemont. Un cop enllestida la lectura dels dos comunicats, des de l’ANC es van donar un seguit d’informacions d’interès, com és la xerrada que hi haurà aquest proper dilluns 27 de setembre a les 19 h al Centre Cultural i que protagonitzarà el president del Centre Català de Negocis, Albert Pont. També es va recordar que els propers 1, 2 i 3 d’octubre hi haurà diferents actes al país i es va animar a participar a la marxa que es farà el 2 d’octubre entre Vinaròs i Sant Carles de la Ràpita. Des de Reus i des de Valls es fan autobusos per assistir-hi. Per cloure l’acte es va cantar els Segadors i es va cridar a favor de la independència.

Comenta aquest article