Informació general

Política

Lluís Abella: «El senyor Klein és corresponsable del concurs dels xiringuitos de platja, però fora de l'Ajuntament explicava que això era culpa nostra»

El concurs públic impulsat per l'Ajuntament de Cambrils per a la licitació dels xiringuitos de les platges de cara a l'estiu de 2022 ha estat un dels temes que ha aixecat una major polèmica aquest estiu

Per Berta Ruiz

Imatge d'un xiringuito a la platja del Regueral
Imatge d'un xiringuito a la platja del Regueral | Lluís Rovira i Barenys

El concurs públic impulsat per l'Ajuntament de Cambrils per a la licitació dels xiringuitos de les platges de cara a l'estiu de 2022 –del qual ahir es va fer pública la llista de propostes acceptades– ha estat un dels temes que ha aixecat una major polèmica aquest estiu. Des de l'Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils es va demanar, des d'un primer moment, que s'aturés el procés de licitació. Per part de l'Ajuntament es va defensar el procediment de tot plegat i va decidir ampliar quinze dies el termini –fins el 16 d'agost– per a la presentació d'ofertes. El passat 31 d'agost, des de l'Associació de Xiringuitos s'alertava, en un comunicat de premsa, que Cambrils es veia abocat a platges sense guinguetes el proper estiu de 2022. Un estira i arronsa d'uns i altres que ha generat força controvèrsia tant en el sí de l'Ajuntament de Cambrils –entre govern i oposició– i també amb el sector afectat. El regidor implicat en aquesta matèria, el regidor de Serveis i Medi Ambient –Lluís Abella– ha explicat que, "segons diuen, el tema de les guinguetes de les platges ha estat un dels detonants de la presentació de la moció de censura".

Lluís Abella: "El senyor Klein ha criticat el disseny del model de les guinguetes quan s'ha fet per part d'un dels arquitectes del departament d'Urbanisme que té a càrrec el senyor Daza (NMC)

De fet, en declaracions fetes a revistacambrils.cat, el regidor Lluís Abella no s'ha mossegat la llengua i ha criticat amb contundència l'actitud mostrada pel regidor de l'NMC, Oliver Klein, amb aquest tema. Segons ha dit Abella, "aquí s'ha fet un concurs de les guinguetes de les platges tal com marcava la llei, perquè fa molts anys que estem fora de la normativa. Aquí, el senyor Klein és corresponsable amb nosaltres (ERC i JxC). Ell va donar recolzament en tot aquest tema i en acabat anava a fora de l'Ajuntament i explicava que això era cosa nostra i que ell havia dit que s'havia de fer d'una altra manera... El 95% del contingut d'aquest concurs públic ve marcat per la llei. Què hem pogut fer des de l'Ajuntament? Doncs es va decidir que el nombre de guinguetes fossin les 21 que hi ha actualment perquè tothom hi pogués optar. L'altra cosa que vam poder triar i sobre la qual també hi ha una mica de rebombori és el tema del model de les guinguetes, que si era massa car, etc... Resulta que, això, el senyor Klein també ho critica. Aquest disseny del model s'ha fet per part d'un dels arquitectes municipals que pertanyen al departament d'Urbanisme, que precisament té a càrrec el senyor Enric Daza –també membre de l'NMC–. Per tant, ell és corresponsable total perquè ha participat en tot el procés. I, resulta que després diu que és culpa del govern? Moltes vegades ha parlat com si fos a l'oposició quan també és corresponsable de tot".

Comenta aquest article