Societat

Solidaritat

Els cambrilencs es «deixen prendre el pèl» per lluitar contra el càncer infantil

La cinquena edició de la campanya "Deixa't prendre el pèl" va reunir, ahir al Port, uns 50 professionals de barberia, perruqueria, estètica i perruqueria canina

Per Berta Ruiz

Imatge de la matinal solidària "Deixa't prendre el pèl", ahir al matí al Port
Imatge de la matinal solidària "Deixa't prendre el pèl", ahir al matí al Port | Berta Ruiz

El Port de Cambrils va ser el centre neuràlgic, ahir diumenge, de la solidaritat cambrilenca. La cinquena edició de la campanya solidària "Deixa't prendre el pèl" va reunir, enguany, més de 50 professionals de la barberia, perruqueria i l'estètica que van tallar el cabell, van pentinar i van fer la manicura amb l'objectiu de recaptar fons per a la campanya "Pels valents" en favor de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i per a la lluita contra el càncer infantil. A més, enguany, com a novetats, també hi va haver professionals de perruqueria canina –que van tallar el cabell a gossos– i el Club Rem Cambrils es va sumar a la matinal solidària organitzant sortides en llagut des de les Escales Reials del Port. El toc musical i l'animació va anar de la mà dels timbalers de la Farnaca i els Nyanyos.

Durant tot el matí, els professionals de la barberia i la perruqueria que es van sumar a la jornada solidària van treballar sense descans. La gent anava passant pels diferents estands per tal de "Deixar-se prendre el pèl" en favor d'una bona causa. La matinal assolellada va acompanyar a la festa. A més, es van muntar diferents estands de venda de marxandatge solidari de la campanya "Pels valents" i també hi havia un espai per fer un vermut i col·laborar econòmicament.

La campanya "Pels valents" porta recaptats més de 500.000 euros

Actualment, l'Hospital Sant Joan de Déu treball en la creació del centre més gran d’Europa i un dels més importants del món, el SJD Pediatric Cancer Center, que comptarà amb les infraestructures, eines i valor de grans professionals per tractar i investigar el càncer infantil. Actualment, uns 160 cossos policials de Catalunya i d'altres punts de l'Estat s'han sumat a la iniciativa "Pels valents", així com altres cossos com Protecció Civil, els Agents Rurals o fins i tot entitats de diferents àmbits.Després de quatre anys, la campanya porta més de 500.000 euros recaptats, 100.000 euros dels quals s'han aconseguit a Cambrils, és a dir, una cinquena part.