Societat

Passejada

La passejada «Fancy Women Bike Ride» posa el toc de color al seu pas per la façana marítima del Port

Per Berta Ruiz

Sortida de la Fancy Women Bike Ride, ahir a les dotze del migdia, des del passeig de les Palmeres
Sortida de la Fancy Women Bike Ride, ahir a les dotze del migdia, des del passeig de les Palmeres | Berta Ruiz

El passeig Marítim va acollir, ahir al migdia, la tercera edició de la Fancy Women Bike Ride. Un any més, aquesta original passejada de dones en bicicleta va posar el toc de color a la matinal de diumenge. Una setantena de dones, xiquetes i també algun home es van reunir al passeig de les Palmeres des d'on van sortir amb les seves bicicletes adornades –amb flors i globus de colors– per recórrer tota la façana marítima. Van passar per davant del Port, van enfilar la rambla de Jaume I i van cloure el recorregut a l'aparcament del parc del Pescador, on els esperava l'animació dels timbalers de la Farnaca i els Nyanyos amb el seu ritme de percussió.

Ahir, aquesta original passejada anual de dones en bicicleta es va organitzar simultàniament a 150 ciutats de 25 països de tot el món, coincidint amb el Dia Mundial Sense Cotxes i la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. L'any 2019, Cambrils va ser la primera ciutat de Catalunya i de l’Estat espanyol en sumar-se a aquesta iniciativa popular, i enguany també s’hi ha sumat la ciutat Girona. L'any passat, Cambrils també va ser l'únic lloc on es va organitzar la sortida.

La Fancy Women Bike Ride està liderada a Cambrils per Laura Moreno amb l’ajuda desinteressada d’altres dones cambrilenques, el suport del patronat de Turisme de Cambrils i diferents patrocinadors.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades