Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis recuperaran les manifestacions setmanals en moviment a partir de la setmana vinent

Les noves mesures anti-covid permeten ja les manifestacions en moviment i el col·lectiu de les Àvies i Avis va acordar, ahir, que la setmana vinent es reprendrien

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la concentració d'ahir de les Àvies i Avis, a la plaça de la Vila
Un moment de la concentració d'ahir de les Àvies i Avis, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis, en la concentració d'ahir al matí a la plaça de la Vila, van acordar per votació assembleària recuperar el tomb pel voltant del mercadet ambulant a partir de la concentració del dimecres de la setmana vinent tot just quan farà un any que les concentracions setmanals es realitzen íntegrament a la plaça de la Vila, per culpa de les restriccions de la pandèmia. El portaveu del col·lectiu de les Àvies i Avis va comunicar que les noves disposicions ja permeten fer les manifestacions en moviment i la gran part dels presents a l'acte d'ahir van votar a favor de recuperar-les a partir de la setmana vinent.

Ahir, també, es va fer referència a la repressió incessant de l'aparell judicial espanyol contra el moviment independentista, que no s'ha aturat en cap moment, i que ahir va tenir un nou episodi amb la decisió del jutge de l’Audiencia Nacional que envia a judici 13 CDR acusats de terrorisme. La resposta del col·lectiu de les Àvies i Avis va ser la de cridar tres consignes per manifestar el seu suport cap els encausats; "Jo sóc CDR", "No són terroristes" i "CDR, llibertat amnistia".

Després d'aquest preàmbul, la concentració va entrar en la part de la litúrgia setmanal amb el cant de l'Estaca, la crida de consignes i càntics i el tancament de l'acte amb el cant dels Segadors i amb crits d'independència, davant una bona expectació de visitants en aquest indret del Barri Antic. El col·lectiu de les Àvies i Avis també va recordar que aquest proper diumenge19 de setembre hi ha una nova concentració al port, a 2/4 de 8 del vespre.

 

Comenta aquest article