Societat

Solidaritat

Torna la jornada solidària «Deixa't prendre el pèl», aquest diumenge, per recaptar fons «Pels valents» contra el càncer infantil

Des de les 10 a les 15 hores, hi haurà més de 50 professionals de la barberia, de la perruqueria i de l'estètica, així com professionals de perruqueria canina

Per Berta Ruiz

Imatge de la presentació de la jornada solidària "Deixa't prendre el pèl", ahir al migdia, al Port
Imatge de la presentació de la jornada solidària "Deixa't prendre el pèl", ahir al migdia, al Port | Berta Ruiz

El Port de Cambrils acollirà, aquest proper diumenge 19 de setembre de les 10 a les 15 hores, la jornada solidària "Deixa’t prendre el pèl". Els diners recaptats es destinaran a la campanya "Pels valents" en favor de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Aquest hospital està treballant en la creació del centre més gran d’Europa i un dels més importants del món, el SJD Pediatric Cancer Center, que comptarà amb les infraestructures, eines i valor de grans professionals per tractar i investigar el càncer infantil. 

La regidora de Benestar, Drets Socials i Salut de l'Ajuntament, Hélène Arcelin; el barber de Cambrils i impulsor de la iniciativa, Javier Torrente; la perruquera Mariona de Chicca (en representació de les perruqueries i centres d'estètica); la representant del Club de Rem Isa Ortega; i l'inspector de la Policia Local de Sant Celoni, Albert Brunet (en representació de la campanya "Pels valents"); el Cap de la Policia Local de Cambrils –Josep Muñoz– i l'agent de la Policia Local que s'encarrega de la campanya a nivell local –Sito Cano– van oferir una roda de premsa, ahir al migdia, per donar els detalls d'aquesta cinquena edició que l'any passat es va haver de suspendre per la pandèmia. La roda de premsa també va comptar amb la participació de Diana Nin de l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu, que no hi ha pogut assistir presencialment però va enviar un vídeo amb la seva intervenció.   

Més de 50 professionals de la barberia, perruqueria i estètica i, també perruqueria canina

Tal com es va comentar a la roda de premsa, enguany, la iniciativa comptar amb més de 50 professionals de la barberia i de la perruqueria tallaran i pentinaran el cabell i professionals de l’estètica faran la manicura i arreglaran celles. A més, com a novetat, hi haurà perruqueria canina, el Club de Rem Cambrils realitzarà passejades en barca pel Port de Cambrils i el grup de timbalers de la Farnaca i els Nyanyos oferiran una actuació per a les persones assistents.  

Cita prèvia online per als serveis de barberia, perruqueria i estètica 

Al port també s’hi instal·laran paradetes solidàries i hi haurà photocall, música en directe i servei de bar. Cal tenir en compte que algunes de les activitats es poden veure restringides per les mesures preventives de la pandèmia. En aquest sentit, aquesta any s’ha habilitat la possibilitat de demanar cita prèvia per als serveis de barberia, perruqueria, estètica, passejades en barca i venda de merxandatge a través de la web www.deixatprendreelpel.com fins el mateix diumenge a les 9 del matí. A partir de les 10 hores del diumenge, els tiquets estaran disponibles només presencialment.  

En l’edició del 2019 es van realitzar 914 serveis de tall de cabell, barberia i manicura i es van recaptar 18.687,87 euros entre serveis de tall de cabell i barberia, donacions, patrocinadors, merchandising i zona gastronòmica. Per aquesta edició de 2021 ja es parteix amb una recaptació de 14.000 euros, aconseguits de donacions i la col·laboració de nombrosos patrocinadors que s'han sumat a la causa.

Més de 160 cossos policials implicats en la campanya "Pels Valents"

En la seva intervenció, el cap de la Policia Local de Sant Celoni –Albert Brunet– va explicar que, l'any 2017, des de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona es va llançar el missatge que necessitaven 30 milions d'euros per a la construcció del centre pediàtric contra el càncer més gran d'Europa. A partir d'aquí van començar a pensar com hi podrien col·laborar i van decidir que podrien posar a la venda uns escuts solidaris del cos policial per tal que els més menuts se'ls poguessin enganxar a les seves jaquetes o motxilles. Aquesta primera campanya va tenir molt d'èxit i progressivament s'hi van anar sumant més policies locals d'arreu. Actualment, 160 cossos policials de Catalunya i d'altres punts de l'Estat s'han sumat a la iniciativa, així com altres cossos com Protecció Civil, els Agents Rurals o fins i tot entitats de diferents àmbits. Posteriorment, la campanya es va anar ampliant amb la confecció d'altres peces de merxandatge. De fet, amb l'esclat de la pandèmia de la covid-19, es va decidir fer mascaretes solidàries amb el lema #Pelsvalents de les quals s'han venut més de 30.000.

Dels 500.000 euros totals recaptats en la campanya "Pels valents", 100.000 euros s'han aconseguit des de Cambrils

Després de quatre, la campanya porta més de 500.000 euros recaptats, 100.000 euros dels quals s'han aconseguit a Cambrils, és a dir, una cinquena part. Albert Brunet va destacar i va agrair la implicació de Cambrils i la seva gent que des del primer moment s'ha mostrat molt solidària i molt implicada en la causa. A nivell local, un dels grans artífexs ha estat l'agent de la Policia Local de Cambrils, Sito Cano. En la seva intervenció, Cano va agrair als organitzadors de "Deixa't prendre el pèl" que, enguany, hagin decidit donar la recaptació de la campanya a la causa solidària de la campanya "Pels valents". El cap de la Policia Local –Josep Muñoz– també es va mostrar satisfet que aquesta causa serveixi per donar ajuda, auxili i suport a un col·lectiu vulnerable com són els infants amb càncer.

Podeu seguir tota l’actualitat de la campanya a les xarxes a través d’Instagram @deixatprendreelpel.oficial, el Facebook Deixa’t prendre el pèl i la web www.deixatprendreelpel.com.  

Comenta aquest article