Informació general

Política

Oliver Klein: «Pel que fa a l'antiga estació de tren el que toca complir és el que figura en el POUM»

Les formacions impulsores de la moció de censura van posar el tema de l'antiga estació de tren com a exemple de que "tots van a una", com va dir la regidora del PSC Ana López

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge d'arxiu de l'edifici de l'antiga estació
Imatge d'arxiu de l'edifici de l'antiga estació | Berta Ruiz

A la roda de premsa dels impulsors de la moció de censura, ahir a la tarda, va prendre protagonisme un tema concret, el de l'antiga estació del tren i també va quedar força clar que hi ha un consens en el que seria l'enderroc de l'edifici. Va ser el regidor del PP, David Chatelain, qui va posar aquest tema com a exemple de "fractura interna dins del govern" i va afegir que dins el govern municipal hi havia dues visions sobre el tema. Tot seguit va ser la regidora del PSC, Ana López, que en la seva intervenció també es va referir a aquest tema i va dir que "en aquest punt estem tots a una, en canvi el govern no".

Després d'aquestes dues al·lusions sobre l'antiga estació de tren va ser el regidor de l'NMC Oliver Klein qui va puntualitzar que sobre aquesta qüestió es remetia a les declaracions que havia fet el regidor d'Urbanisme, Enric Daza, que va recordar que és de l'NMC i va afegir que "el que toca complir és el que figura en el POUM i que té quelcom pensat per a la zona. Això és el que ens obliga com a llei superior en urbanisme. El que pugui passar a posteriori ja ho veurem, però de moment és això."

Desmuntar l'estació i muntar-la al costat?

El regidor d'Urbanisme Enric Daza, en el plenari del passat 29 de març i en declaracions posteriors a revistacambrils.cat, es va manifestar sobre el possible enderroc o la preservació de l'antiga estació de tren en aquests termes, "la meva resposta al ple va ser que el POUM ja ho té qualificat i que, en tot cas, si hi ha alguna proposta l'estudiarem si el POUM la pot permetre. Ha de ser una proposta ferma, vingui d'on vingui, veïnal o del departament de Cultura, per exemple. Hem de veure quina solució tècnica tenim damunt de la taula per estudiar-la i veure si és viable, perquè els 'dibuixets' (referint-se al plànol publicat a la plataforma Change.org) que he vist fins ara per salvar la construcció de l'edifici no acabarien de complir amb els paràmetres tècnics quant a accessibilitat, amplada de voreres, etc. Hem de tenir en compte que depèn de quina giravolta es doni doncs no acabaria d'encaixar amb el que s'espera d'un passeig de vianants. En tot cas haurà de ser molt més original".

Enric Daza també va manifestar que "una altra possibilitat seria moure-la i posar-la al costat, en una de les parcel·les d'equipament. Canviar-la d'ubicació: desmuntar-la i muntar-la. Es pot plantejar una obra que sigui: desplaçar cap a un costat i per tant, quedaria un passeig lliure de qualsevol edificació. Tenim la parcel·la del costat que seria adient per fer aquesta actuació. Això s'ha de valorar. Hi ha d'haver una proposta. O també es podria deixar la nau central i que la gent pugui passar i fer que tots els desitjos vagin en la línia del que preveu el POUM sense haver de modificar-lo o, en el cas de modificar-lo, acceptar que hi ha un tràmit i que, per tant, endarrerirà aquesta connexió que sembla tant urgent. El govern ho està estudiant".

En aquest ple del mes de març, a més, van quedar bastant clares les postures de les diferents formacions polítiques. El regidor no adscrit Joan Maria Artigau, que és qui va posar el tema a debat, reclamava l'enderroc de l'edifici i que es respectés el que està "escrit i marcat al POUM". El regidor del PP, David Chatelain, afirmava que "l'edifici de l'antiga estació és una estructura obsoleta, no té cap interès arquitectònic i el millor que podem fer és facilitar la permeabilització de la ciutat". La portaveu socialista, Ana López, també es va manifestar a favor de l'enderroc de l'edifici de l'antiga estació.

Proposta de desplaçar l'antiga estació pendent de l'informe definitiu

L'alcaldessa Camí Mendoza i el regidor de Serveis, Lluís Abella, també van fer referència a aquest tema en la roda de premsa d'ahir al vespre i van explicar que el govern municipal tenia una proposta de desplaçar l'edifici de l'antiga estació de tren, i van dir que era una proposta que precisament l'havia fet l'NMC, "encara estem pendents de conèixer l'informe per poder-ho valorar i prendre una decisió". També van afegir que aquest era un tema que "ningú portàvem al programa electoral i és normal que ens haguéssim deixat un temps per a prendre la decisió".

Comenta aquest article