Informació general

Política

Camí Mendoza, alcaldessa: «Com pot ser que l'alcaldia quedi en mans de la cinquena força política?»

L'alcaldessa, Camí Mendoza, i el primer tinent d'alcalde, Lluís Abella, han manifestat que la moció s'ha fet "amb nocturnitat i traïdoria" i han dit que estan preocupats per Cambrils de cara al que resta de mandat

Per Lluís Rovira i Barenys

Camí Mendoza i Lluís Abella, en primer terme, i la resta de regidors i regidores d'ERc i Junts x Cambrils al seu darrera, aquest vespre a la sala de plens
Camí Mendoza i Lluís Abella, en primer terme, i la resta de regidors i regidores d'ERc i Junts x Cambrils al seu darrera, aquest vespre a la sala de plens | Lluís Rovira i Barenys

L'alcaldessa, Camí Mendoza, i el primer tinent d'alcalde, Lluís Abella, han volgut dir la seva sobre el sobtat gir de guió que avui ha patit la vida política municipal. Acompanyats de la resta de regidors i regidores de les formacions d'ERC i de Junts x Cambrils, han coincidint que més que el tema personal, els preocupa el que passarà a Cambrils en aquest any i mig que falta per finalitzar l'actual mandat.

Camí Mendoza: "És un pacte Frankenstein"

La primera intervenció ha estat la de l'alcaldessa que ha començat dient que "ens costa d'assumir el que està passant. Com pot ser que l'alcaldia quedi en mans de la que va ser la cinquena força electoral a les darreres eleccions municipals?". Segons han explicat, Oliver Klein no va ser fins ahir que des del govern municipal, atenent als diferents rumors que els hi havien arribat, van preguntar al cap de l'NMC què hi havia de cert sobre uns possibles moviments polítics a nivell local. Oliver Klein els va dir que ahir a la nit tenien una assemblea de la formació de l'NMC i que allí es decidiria la postura a prendre. Segons han explicat, ni l'Oliver els va dir res ahir a la nit, un cop presa la decisió, i no ha estat fins avui a mig matí, quan ja s'havia entrat a registre la moció de censura, que Oliver Klein ha parlat amb l'alcaldessa per comunicar-li aquest fet. És per aquest motiu que l'alcaldessa s'ha referit a Klein d'actuar "amb nocturnitat i traïdoria" i ha dit que tot plegat es tractava "d'un projecte personal d'Oliver Klein per aconseguir l'alcaldia".

L'alcaldessa també s'ha referit a les declaracions de Klein d'aquesta tarda quan ha parlat de sinceritat, "ell no és ni sincer ni lleial. Em pot dir quins són els projectes que no s'han pogut portar a terme. És ell qui és incapaç de generar equips de treball". L'alcaldessa també s'ha referit al PSC i ha llançat una pregunta a l'aire, "em poden dir com faran un govern progressista i d'esquerres amb el PP i Ciutadans?, quin sentit té aquesta moció que només busca treure ERC del govern. És un pacte Frankenstein". Finalment, Camí Mendoza ha expressat la voluntat dels regidors i regidores del seu partit de seguir treballant per Cambrils, "tornarem el 2023 per reprendre el nostre projecte republicà per Cambrils".

Lluís Abella: "Ho han tornat a fer"

Lluís Abella, primer tinent d'alcalde i cap de la formació de Junts x Cambrils a l'Ajuntament ha iniciat la seva intervenció dient que li sap molt de greu que l'enganyin i que havien rebut la notícia de la moció de censura amb sorpresa i indignació. Abella ha qualificat aquesta moció de deslleialtat, traïdoria, engany,...i ha afegit un irònic "ho han tornat a fer" i amb el desig que el grup de l'NMC s'acabi ben aviat.

Abella tampoc s'ha estat de qualificar el nou pacte de govern com d'anti-natura i de moure's per interessos particulars, "en sortirà perjudicat Cambrils", ha afegit. Lluís Abella també ha qüestionat públicament el paper del PSC en tota aquesta història, "Què hi fa el PSC? Ells ja van patir la primera traïció de l'Oliver Klein". Abella tampoc entenia que Oliver Klein parlés de projectes que no s'havien pogut fer, "tenim en marxa un Pla d'Actuació Municipal que el vam consensuar entre les tres forces polítiques".

L'alcaldessa recupera les competències dels tres regidors de l'NMC

Camí Mendoza també ha explicat que davant la situació produïda i fins que no es consumi la moció de censura, l'alcaldia recupera les delegacions dels tres regidors de l'NMC, "ara ja no tenen cap responsabilitat de govern", ha afegit. D'altra banda, l'alcaldessa ha explicat que estan pendents de la resposta que se'ls hi doni de la consulta jurídica que han formulat per saber si els dos regidors no adscrits poden formar part del govern.

 

Comenta aquest article