Informació general

L’oposició, juntament amb l'NMC, presenta una moció de censura contra Camí Mendoza per fer alcalde Oliver Klein (NOTÍCIA AMPLIADA)

Segons els 13 signants del document, "el govern encapçalat per la sra. Camí Mendoza no ha estat a l'alçada de les expectatives i les disfuncions municipals han anat augmentant" i també denuncien "una manca de lideratge fort"

Per Redacció

Presentació del pacte de govern, el 28 de maig de 2019, amb els tres caps de llista: Lluís Abella (JxC), Camí Mendoza (ERC) i Oliver Klein (NMC)
Presentació del pacte de govern, el 28 de maig de 2019, amb els tres caps de llista: Lluís Abella (JxC), Camí Mendoza (ERC) i Oliver Klein (NMC) | Lluís Rovira i Barenys

Segons ha pogut confirmar revistacambrils.cat, el conjunt de forces de l’oposició municipal de Cambrils juntament amb el Nou Moviment Ciutadà (NMC), que actualment forma part del govern municipal, ha presentat aquest matí una moció de censura per forçar un canvi a l'alcaldia de la població. Tot apunta que qui va ser cap de llista de l'NMC, Oliver Klein, seria el nou alcalde en cas que prosperi aquesta moció de censura, que signen l'NMC, PSC, Ciutadans, PP i els dos regidors no adscrits. Aquesta tarda, a les 17 h, es farà la roda de premsa dels grups polítics i regidors que han presentat la moció de censura, una moció que s'haurà de resoldre en el ple que se celebrarà el proper 28 de setembre a les 12 h, és a DIR 10 DIES HÀBILS DES DE LA PRESENTACIÓ FETA AVUI.

Segons la moció, "gran part del govern municipal ha estat instal·lat en el continuisme i la paràlisi"

revistacambrils.cat ha tingut accés al redactat de la petició de la moció de censura en la que es proposa Oliver Klein com a candidat. Segons els 13 signants del document, "el govern encapçalat per la sra. Camí Mendoza no ha estat a l'alçada de les expectatives i les disfuncions municipals han anat augmentant" i també afirmen que hi ha hagut "una manca de lideratge fort capaç d'afrontar els problemes que arrossega una ciutat com Cambrils". Segons la moció, "gran part del govern municipal ha estat instal·lat en el continuisme i la paràlisi" i assenyalen una "manca de transparència". En aquest sentit també apunten que en "l'elaboració dels pressupostos i de les ordenances fiscals dels darrers anys on en comptades excepcions han primat la manca de negociació, de diàleg i de debat amb la resta de forces polítiques."

En l'escrit també s'acusa l'alcaldessa de manca de lideratge i que això havia provocat que des de l'oposició s'iniciés una ronda de converses exploratòries fins que van establir el contacte amb el NMC i que tot plegat va desembocar en una "bona sintonia". La conclusió d'aquestes trobades és que "s'havia de finalitzar l'etapa actual per donar pas a un nou govern més cohesionat, amb uns objectius més clars i amb l'objectiu de reconduir el rumb de la ciutat".

Segons afirmen els signants de la moció, aquest "és un acord que lluny de circumscriure's a les sigles d'uns partits o uns posicionaments polítics concrets vol anar molt més enllà i representar una oportunitat per tal de recuperar un Cambrils més net, més comercial, més social, amb uns serveis públics eficients al servei de la ciutadania i no al revés". També manifesten que reprenen "el diàleg com a eina bàsica per a la generació de pactes que siguin capaços de sumar els màxims consensos possibles" i es parla de configurar un govern "sòlid".

El pacte de govern es va presentar el 28 de maig de 2019

El pacte de govern de l'actual mandat 2019-2023 es va formalitzar el dimarts 28 de maig de 2019 –només 35 hores després de conèixer-se els resultats definitius de les eleccions municipals. ERC, Junts per Cambrils i l'NMC feien públic el pacte de govern en una roda de premsa que va tenir una gran expectació mediàtica. Els tres caps de llista de les tres formacions –Camí Mendoza (ERC), Lluís Abella (Junts per Cambrils) i Oliver Klein (NMC)– compareixien per formalitzar l'acord de govern. De fet, el de Cambrils es presentava com un dels pactes més matiners de la demarcació tarragonina. Aleshores, a la roda de premsa, es va deixar palès que des del mateix instant de fer-se públics els resultats electorals les diferents cúpules de les formacions amb representació a l'Ajuntament es van posar en marxa per establir els primers contactes.

La formació del plenari cambrilenc fins al moment

La constitució del plenari fins ara, estava formada per onze regidors a l'equip de govern: Camí Mendoza, Alejandro Garcia, Cinta Ballesté, Eduard Pellicer, Hèléne Arcelin i Jaume Gila d'ERC; Oliver Klein, Enric Daza i Natalia Pleguezuelos de l'NMC i Lluís Abella i Marta Borràs de Junts per Cambrils. A la part de l'oposició hi ha hagut deu regidors: Ana López, Josep M. Vallès, Íngrid Duch i Yolanda Quílez del PSC; Juan Carlos Romera, Santi Gámez i Yolanda Burgos de Ciutadans; David Chatelain del PP i els dos regidors no adscrits Joan M. Artigau –que va sortir de Junts per Cambrils abans de la constitució del nou govern municipal– i Patricia de Miguel –que va abandonar Ciutadans el passat mes de maig–.

Comenta aquest article