Cultura

«La cuina dels pescadors de la Costa Daurada», un homenatge a Josep Lluís Savall i Rom

L'autor és el restaurador del Serrallo, el David Solé i Torné, del restaurant Barquet que amb aquest volum ha volgut homenatjar al Pep en agraïment de l'ajut que li va donar l'any 1993 quan va editar el seu primer llibre de receptes de cuina tarragonines|

Per Redacció

Coberta del llibre dedicat a la cuina dels pescadors
Coberta del llibre dedicat a la cuina dels pescadors | Cedida

Aquest estiu hem pogut veure en algunes de les nostres llibreries diversos  llibres de receptes de cuina, i ha cridat l'atenció el dedicat a "La Cuina dels Pescadors de la Costa Daurada", de l'editorial  Farrell, amb el subtítol de Receptes tradicionals. L'autor és el conegut restaurador del Serrallo, el David Solé i Torné, del restaurant Barquet. El que ha sorprès més als cambrilencs ha estat que el llibre està dedicat a la memòria del Josep Lluís Savall i Rom, filòleg cambrilenc que va morir l'any 2006.

David Solé ha explicat a revistacambrils.cat, que amb aquest volum ha volgut homenatjar al Pep en agraïment de l'ajut que li va donar l'any 1993 quan va editar el seu primer llibre de receptes de cuina tarragonines. El David i el Pep es coneixien de Tarragona, on vivien tots dos, i el filòleg cambrilenc va ajudar-lo a posar en ordre totes les idees per publicar "Amb la mar al cor", d'edicions el Mèdol. "Va ser com una mena d'editor, fins i tot ho vam fer al seu ordinador, que en aquella època no n'hi havia gaires" explica el David recordant l'aportació de Savall a la seva òpera prima.

El serralenc, amb orígens  caleros, explica que l'actual llibre és un encàrrec de l'editor per recuperar les receptes tradicionals de les nostres contrades abans no desapareguin i es perdin. "La cuina de bordo és sàvia, intuïtiva i sense mesures estandarditzades. A més és saludable, és d'una sostenibilitat extraordinària perquè optimitza magistralment els pobres ingredients dels quals parteix: el peix, el brou, la patata, l'arròs i els fideus, la picada, l'allioli" escriu el cuiner tarragoní en la introducció del llibre que conté 150 receptes que van des dels arrossos , els suquets, els peixos i el marisc (gadagangs i galeres incloses), sense oblidar els dolços. Ara el David Solé, des del Barquet, ha volgut tindre aquest reconeixement al Josep Lluís Savall des de l'amistat i el  record.

 

Comenta aquest article