Informació general

11-S

Reus acull la manifestació de l'esquerra independentista de la demarcació tarragonina

Els manifestants es van aplegar al punt de concentració i de trobada, que era el Mercat Central i van recórrer el centre de Reus fins arribar al passeig Mata

Per Lluís Rovira i Barenys

Capçalera de la manifestació d'ahir a Reus, a la sortida de davant del Mercat Central
Capçalera de la manifestació d'ahir a Reus, a la sortida de davant del Mercat Central | Lluís Rovira i Barenys

L'Esquerra Independentista de la demarcació de Tarragona va celebrar la Diada a Reus, ahir al vespre amb la participació d'uns quants milers de persones. Els manifestants es van aplegar al punt de concentració i de trobada, que era el Mercat Central. Des d'aquí i encapçalats per una pancarta amb el lema "La lluita és l'únic camí", es va baixar pel carrer de Sant Joan fins a la plaça del Prim i des d'aquest punt es va pujar pel carrer Lloveres, es va seguir pel carrer Ample fins arribar al passeig Mata on hi havia l'escenari des del qual es van fer els parlaments.

Des d’aquest punt es va llegir el manifest de l’esquerra independentista i van anar desfilant per l’escenari diferents protagonistes, des d’un representant del servei voluntari de Sanitaris per la República, passant per l’exalcalde dels Guiamets, Miquelatxo, que va explicar la problemàtica de l’espoliació del riu Siurana per part de la Comunitat de Regants del pantà de Riudecanyes i va assenyalar l’Ajuntament de Reus com a principal accionista d’aquesta comunitat. La tanda de parlaments la va cloure la diputada de la CUP ap Parlament de Catalunya, Laia Estrada, que va fer una crítica a la taula de negociació que aquesta setmana han de protagonitzar els representants del govern de l’estat i els de la Generalitat i va dir que l’estat espanyol és “irreformable”. La diputada de la CUP també va analitzar els diferents aspectes de la situació actual pel que fa a l’energia, l’habitatge, el medi ambient, i va fer una crida a la independència dels Països Catalans amb el socialisme i el feminisme com a banderes.

La manifestació de Reus baixant pel carrer de Sant Joan / Foto: Lluís Rovira i Barenys
Una estelada gegant va ser duta per la canalla / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

 

 

Comenta aquest article