Informació general

11-S

Nova Diada multitudinària a Barcelona, tot i la pandèmia i la manca d'unitat política

L'ANC local va omplir un autocar de 71 places i, a banda, molts altres cambrilencs van acudir a la manifestació en vehicles particulars o bé en transport públic

Per Redacció

La manifestació de Barcelona, ahir, al seu pas per la Via Laietana
La manifestació de Barcelona, ahir, al seu pas per la Via Laietana | Cedida
La multitudinària manifestació independentista d'ahir a Barcelona, organitzada per l'ANC amb Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) va comptar amb una bona representació cambrilenca. Una setantena de persones hi van anar en l'autobús organitzat per l'ANC local. Moltes altres, amb motiu de la pandèmia, hi van anar amb cotxe particular i d'altres amb tren.
En concret, l'autocar de 71 places va anar totalment ple. És més, de les 71 places del vehicle se n'havien venut 73, ja que dues persones que van haver de renunciar a venir per motius de salut, van dir que no volien pas recuperar els diners i, llavors, els tiquets es van tornar a vendre. A banda, tot i que la majoria de passatges eren de Cambrils, també hi havia gent de Mont-roig i de Vinyols i els Arcs.

Manifestació multitudinària

L’independentisme ha tornat als carrers per aquesta Diada amb una manifestació que ha reunit unes 400.000 persones, segons les dades de l’ANC, tot i que la guàrdia urbana la xifrat en 108.000 persones. Enguany s'ha recuperat la manifestació en moviment tal i com es va fer a la Diada de l'any 2012. Aquesta convocatòria també és la primera des dels indults als polítics catalans empresonats arran del referèndum independentista. L'ANC ha organitzat més de 200 autocars des de diversos punts del Principat fins a Barcelona.
En aquesta ocasió la manifestació, que es va iniciar a les 17,14 h, va recórrer la Via Laietana avall fins arribar, passant pel Passeig Isabel II, a l’Estació de França. La protesta, sota el lema ‘Lluitem i guanyem la independència’ ha anat acompanyada pels manifestants amb banderes estelades i cartells amb missatges com ‘Hem guanyat’ o ‘Exigim la independència'. Segons l’ANC, la participació d'ahir a Barcelona va superar totes les expectatives i ja s'ha convertit en una de les manifestacions més multitudinàries fetes en pandèmia a tot Europa.
Manifestació d'ahir a Barcelona / Foto: Josep Maria Ferran

 

 

Comenta aquest article