Cultura

Festa Major

La pluja es carrega el doble concert de la Diada, que havien de protagonitzar Suu i Xavi Sarrià

Aquesta ha estat la tercera suspensió que pateix el concert de la Diada de les darreres set edicions, a causa de la pluja

Per Lluís Rovira i Barenys

L'escenari del concert de la Diada mullat a l'hora en què es va decidir suspendre el segon concert
L'escenari del concert de la Diada mullat a l'hora en què es va decidir suspendre el segon concert | Cedida

La pluja que va caure ahir va fer que, finalment, se s’haguessin de suspendre els dos concerts de la Diada que estaven programats un pel vespre i l’altre per la nit i que estaven emmarcats dins la programació de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. La pluja va fer acte de presència poc després de les 7 de la tarda i ho va fer de manera intermitent. Cap a les 8 del vespre es va intensificar i cap a quarts de 9 de la nit va parar. La quantitat de pluja recollida a l’observatori de la Casa Sant Josep va ser de 6.7 litres/m2 tot i que possiblement la quantitat d’aigua que va caure al centre urbà cambrilenc fos superior a aquesta quantitat.

El fet és que l’escenari del concert, que no tenia coberta com habitualment passa en aquests escenaris de la Festa Major, va quedar negat d’aigua. Un cop aturada la pluja els tècnics es van posar a treballar per mirar de tirar endavant els concerts. Poc abans de les 9 del vespre es va acordar suspendre el concert de la cantant Suu, que estava programat per a les 20 h i des d’aquell moment es va treballar per recuperar tant l’escenari com per habilitar l’equip tècnic per tal de fer possible el concert de Xavi Sarrià, programat per a les 22,30 h. Uns 10 minuts abans de l’hora prevista per a l’inici d’aquest segon concert, es va decidir la seva suspensió ja que l’escenari continuava molt mullat i, a més, faltava fer les proves de so. Tot plegat feia inviable el concert atenent que l’hora de finalització dels espectacles, actualment i per motius de les restriccions de la pandèmia, té les 0,30 h de la nit com a hora límit.

Tercera suspensió del concert de la Diada de les darreres set edicions

Els darrers anys la pluja ja ha obligat a suspendre el concert de la Diada en més d’una ocasió. El concert de l’any 2015 es va haver d’interrompre quan actuava el segon grup per la pluja. Era el moment de l’actuació dels Catarres que van haver de plegar cuita corrents. El concert l’havien iniciat Roba Estesa i en el torn dels Catarres va començar a ploure a mig concert. El concert es va aturar i els altres dos grups previstos, Trast i Rumbalbar, ja no van poder actuar.

El concert del 2016 es va poder fer amb tota normalitat i va comptar amb les actuacions dels grups Segonamà, Pepet i Marieta i Animal i el DJ OGT que hi va posar la cloenda. També es va celebrar amb normalitat el concert de la Diada del 2017 que va comptar amb les actuacions de Toquem Fusta, Doctor Prats, Zoo i Xeic! així com el concert de l’any 2018, amb els grups La Clandestina, Els Catarres, Auxili i Pirat’s Sound Sistema. Però l’any 2019 ens vam tornar a quedar sense concert per culpa de la pluja que va anar caient de forma persistent des d’una estona abans de l’inici del concert. Aquell any havien d’actuar Toquem Fusta, Buhos, Roba Estesa i Lildami. L’any passat, ja en temps de pandèmia, les protagonistes del concert de la Diada van ser Roba Estesa i el concert es va desenvolupar amb normalitat, pel que fa als condicionants meteorològics. Enguany, el doble concert de la Diada, amb Suu i Xavi Sarrià, ha tornat a patir les inclemències del temps i també s’ha hagut de suspendre.