Societat

Festa Major

La Missa solemne i l'ofrena floral al santuari centren els actes del matí de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

La gent va omplir l'aforament màxim permès a l'Ermita en la missa que va presidir mossèn Joaquim Fortuny, vicari general de l'arquebisbat de Tarragona acompanyat de quatre mossens més

Per Lluís Rovira i Barenys

L'Ermita va acollir la missa solemne concelebrada de la diada de la Festa Major
L'Ermita va acollir la missa solemne concelebrada de la diada de la Festa Major | Lluís Rovira i Barenys

La diada de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí va tenir l'epicentre, ahir al matí al santuari, en motiu de la celebració de la Missa solemne concelebrada. No va ser una diada com les d'abans de la pandèmia ja que enguany, per segon any consecutiu, no hi ha hagut el seguici festiu previ a la Missa ni tampoc l'ofrena floral al monument de l'Ermita ni l'actuació dels elements festius al pati del davant ni el vermut i les sardanes al pati del darrera.

La gent, però, va omplir l'aforament màxim permès a l'Ermita en la missa que va presidir mossèn Joaquim Fortuny, vicari general de l'arquebisbat de Tarragona acompanyat de mossèn Joan M. Padrell, rector de la parròquia de Santa Maria de Cambrils i properament, de la parròquia de Miami Platja; mossèn Joan M. Banús, rector de la parròquia de Sant Pere i de Santa Maria de Vilafortuny; mossèn Amador Canaldas, rector de la parròquia de Mont-roig del Camp i d'altres poblacions veïnes i mossèn Lluís Simon, rector de la parròquia de Sant Julià de l'Arboç del Penedès. La Coral Verge del Camí va participar en la celebració, com ja és habitual.

Ofrena floral a la Mare de Déu del Camí a l'interior del santuari

Un cop acabada la missa van tenir lloc els parlaments de la pubilla i l'hereu i, tot seguit es va iniciar l'ofrena floral a l'interior del santuari. Les flors es van anar dipositant al peu de l'altar. Primer que tot va ser l'alcaldessa i la regidora de Cultura i Festes qui van fer la seva ofrena i, a continuació, van seguir les pubilles i hereus, els representants de les entitats festives i algunes persones a títol particular. Un cop acabada l'ofrena, es va encendre una traca al pati de l'Ermita, a càrrec dels diables els Cagarrieres.