Societat

Festes

El Seguici Festiu Estàtic al parc del Pinaret, gran reclam de la diada de la Festa Major (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

El parc del Pinaret va acollir, ahir a la tarda i vespre, l'anomenat Seguici Festiu Estàtic –seguint el model que ja es va organitzar per la Festa Major de Sant Pere–

Per Berta Ruiz

Imatge del Seguici Estàtic, ahir a la tarda, al parc del Pinaret
Imatge del Seguici Estàtic, ahir a la tarda, al parc del Pinaret | Berta Ruiz

El parc del Pinaret va acollir, ahir a la tarda i vespre, l'anomenat Seguici Festiu Estàtic –seguint el model que ja es va organitzar per la Festa Major de Sant Pere–. Ahir, amb motiu de la diada de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, les entitats festives locals van ser les protagonistes d'aquesta proposta que va atreure un nombrós públic. De fet, la gent –com ja va passar per la diada de Sant Pere– va formar grans cues per entrar al recinte, tenint en compte les limitacions d'aforament per la covid-19.

Les entitats festives es van distribuir en diferents zones del parc, amb les pertinents distàncies de seguretat i amb tanques perquè el públic veiés les diferents demostracions. Un cop a dins, el públic iniciava el recorregut amb les sardanes dels Amics de la Sardana de Cambrils. El circuit seguia amb la colla del Ball de Bastons de Cambrils i els castells a càrrec dels Xiquets de Cambrils. A continuació, els grups de la Colla Gegantera Tota l'Endenga amb els gegants, els gegantons, els nanos, els grallers i els timbalers. Els seguien la Farnaca i el seu nombrós grup de timbalers, els Nyanyos amb la Farnaqueta, tots ells formant part, també de Tota l'Endenga. En el darrer tram hi havia els Cagarrieres amb la Galera i amb el seu grup de timbalers. Tots els grups anaven actuant a mida que el públic anava avançant en el seu recorregut.

L'acte, que es va iniciar a dos quarts de vuit del vespre, va ser "obert" per la comitiva de pubilles i hereus de Cambrils, acompanyats de l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, la regidora de Cultura i Festes –Cinta Ballesté– i d'altres regidors del consistori cambrilenc.