Societat

Recepció

17 dones que duen el nom de Camí són homenatjades a l'Ajuntament per celebrar la seva onomàstica

Aquest acte tradicional inclòs dins de la programació festiva de la Mare de Déu del Camí s'ha recuperat després que l'any passat no es pogués celebrar per la situació sanitària de la pandèmia de la covid-19

Per Berta Ruiz

Foto de grup de totes les homenatjades, ahir al vespre, a la sala de plens del consistori
Foto de grup de totes les homenatjades, ahir al vespre, a la sala de plens del consistori | Berta Ruiz

Ahir al vespre, a la sala de plens de l'Ajuntament de Cambrils, va tenir lloc la recepció a les dones i xiquetes que duen el nom de la patrona de Cambrils. Un acte tradicional inclòs dins de la programació festiva de la Mare de Déu del Camí que es va recuperar després que l'any passat no es pogués celebrar per la situació sanitària de la pandèmia de la covid-19. En aquesta ocasió, s'hi van donar cita un total de 17 homenatjades que porten el nom de Camí, de Maria del Camí o de Camino. L'alcaldessa –Camí Mendoza– va ser l'encarregada d'adreçar unes paraules al públic assistent i va recordar que l'acte tenia un aforament limitat per les restriccions de la covid-19. A l'acte hi va acudir un representant de cada formació política per tal de deixar lloc a les homenatjades i a alguns familiars. Hi van ser presents els regidors Cinta Ballesté, Oliver Klein, David Chatelain, Juan Carlos Romera i Íngrid Duch.

Camí Mendoza: "Totes nosaltres tenim el privilegi d'abanderar l'orgull de Cambrils i de fer-lo present"

En el seu discurs, l'alcaldessa es va mostrar contenta de poder celebrar aquest retrobament tenint en comptes les circumstàncies actuals i després que l'any passat no es pogués dur a terme la recepció i va tenir unes paraules de record per a les persones que han patit més la pandèmia. Segons va dir, "aquest és un dels actes més emblemàtics de la festa, és un esdeveniment que celebrem des de fa molts anys amb el què el consistori vol fer reconeixement a les Camí, Maria del Camí o Camino. Tenim un nom ben bonic, però ara fa uns 2 o 3 anys que no es posa el nom de Camí. Totes nosaltres tenim el privilegi d'abanderar l'orgull de Cambrils i de fer-lo present. Camí forma part de la identitat cambrilenca i de la devoció a la Mare de Déu del Camí des de fa 800 anys". Tal com va seguir l'alcaldessa, "el nom de Camí és una paraula composta de quatre lletres: la C de Celebració, de Cita en Comunitat, de Commemoració, la C amb la què comença el nom de Cambrils, la C de la que prenem Consciència de qui som des de ben petits, C de Conreu i de Costa que formen part del nostre paisatge; la A d'Ambaixadores i d'Abanderades de l'Agermanament entre els cambrilencs, de la capacitat d'Acolliment, d'Amfitriones i Amfitrions amb les persones nouvingudes, l'Arrel i l'Àncora amb la què ens hem plantat al món; la M de Mossa, de Mare, d'orgull de dona i de Model a seguir, de Mirada, de Mètode, la M de Modern; qui diu que Camí no és un nom modern? I, finalment, la I d'Identitat, d'Ideal, de la Il·lusió per un Cambrils pròsper, Inclusiu, on prevalgui la Igualtat d'oportunitats i d'Impulsar un Cambrils Implicat, Innovador i Imparable".

Tot seguit, dues de les homenatjades presents –Camí Fortuny i Camí Cruz– van adreçar unes paraules als presents i, posteriorment, el guitarrista Miquel Javaloy va posar el toc musical a l'acte interpretant un parell de peces. A continuació es van lliurar els obsequis a les homenatjades: una flor i una ampolla o una bossa –per a les xiquetes– pintades per l'artista cambrilenc David Callau.

17 homenatjades

Enguany les homenatjades van ser: Maria del Camí Bas Cabré, Maria del Camino Callejas Medina, Camino Canaldas Rabanal, Camí Cruz Caballé, Maria del Camí Fortuny Albí, Maria del Camí Franch Gené, Maria del Camí Margalef Brull, Maria del Camí Mas Barrabeig, Maria del Camí Matas Vidal, Maria del Camí Mendoza Mercè, Camí Mingote Amorós, Camí Panicello Castillo, Maria del Camí Prats Recasens, Maria del Camí Primé Vidiella, Maria del Camí Recasens Vernet, Maria del Camí Rom Recasens i Maria del Camí Vernet Bas.

Comenta aquest article

Galeries relacionades