Societat

Festa Major

Tot a punt per a la doble sessió de demà dels Vileros i Mariners, al parc del Pinaret (CONTÉ VÍDEO)

Ahir a la nit, els membres del Ball parlat (actors, apuntadors, mestre de ball i també els col·laboradors) feien l’assaig general del què serà el ball d’aquest any

Per Redacció

Actors, apuntadors i mestre de ball, ahir, després de l'assaig general
Actors, apuntadors i mestre de ball, ahir, després de l'assaig general | Cedida

Ja està tot a punt perquè el Ball parlat de Vileros i Mariners torni a la plaça demà, dia de la Festa Major. Aquest cop, però, per motius de seguretat, els dos passis es faran al parc del Pinaret. Des de la organització informen que el públic sigui puntual, ja que un cop comencin les funcions (a les 17:00 i a les 18:30) no es deixarà entrar al recinte. Enguany és farà la quarta representació del ball parlat Vileros i Mariners; els dos primers anys, 2018 i 2019 es va fer la representació a la plaça de la Vila mentre que l'edició del 2020, l'any passat, es va gravar en vídeo per motius de la pandèmia, i posteriorment se'n van fer uns passis al Palau Municipal d'Esports.

Un llarg procés de preparació

Ahir a la nit, els membres del Ball parlat (actors, apuntadors, mestre de ball i també els col·laboradors) feien l’assaig general del què serà el ball d’aquest any. Un guió on faran referència als temes locals més destacats dels darrers mesos i on també hi haurà referències a nivell estatal i també a nivell mundial.

Durant l’any, la comissió del Ball parlat va apuntant i analitzat les notícies i anècdotes que passen i es van recollint amb un document compartit. I és a principis de juny quan es fan les primeres reunions i es decideixen els temes a tractar. A continuació es comença a escriure el què serà l’esbós del guió. Un cop redactat (rimat, amb molta sàtira i amb els heptasíl·labs com és habitual dins de tot ball parlat) es fa una primera revisió conjunta amb el mestre de ball (Pere Navarro). Cal destacar que cada any, s’intenta utilitzar el parlar cambrilenc, i usar paraules pròpies de la nostra localitat. Des de la comissió del Ball parlat es dóna molta importància a aquest factor, ja que és enriquidor i no es vol deixar perdre aquestes paraules utilitzades dins de la nostra societat.

Finalment, a principis de juliol, van començar els assajos, tres dies a la setmana. Des del Ball parlat es vol donar les gràcies als Xiquets de Cambrils, perquè el seu local ha estat el lloc on han pogut assajar aquest any.

Segon vídeo promocional

Des d'ahir ja es pot veure a les xarxes socials el segon vídeo promocional. El passat divendres ja es va penjar el primer dels dos que s'han gravat enguany.
Així doncs, els quatre matrimonis, les autoritats, els músics, apuntadors, el mestre de ball i els col·laboradors ja ho tenen tot preparat perquè demà, a les 17.00 h en el primer passi i a les 18.30 h en el segon, puguin fer riure i passar una bona estona al públic, que segur que no quedarà decebut amb tot el què es diu.

I tal i com ens avisen just al principi de la representació:


Les disculpes i el perdó
Demanem al començar
I ho fem amb antelació
Pel què aquí pugui passar.

 

 

 

 

Comenta aquest article