Informació general

Covid-19

Les dades epidemiològiques de la covid-19 segueixen millorant a Cambrils i se situen en un nivell de risc de brot «mitjà»

El passat 25 d'agost, Cambrils va passar de tenir un nivell "molt alt" a "alt" i, des de l'1 de setembre, les dades han seguit baixant fins a situar-se en l'actual nivell mitjà

Per Redacció

Gent passejant pel passeig marítim del port, a finals d'aquest passat mes d'agost
Gent passejant pel passeig marítim del port, a finals d'aquest passat mes d'agost | Lluís Rovira i Barenys

Les dades epidemiològiques de la covid-19 segueixen millorant a Cambrils en els darrers dies. Actualment, Cambrils se situa en un índex de risc de brot de coronavirus "mitjà" segons el mapa interactiu elaborat per TV3 –municipi per municipi de Catalunya– seguint el sistema de càlcul utilitzat pel grup de Recerca BIOCOM-SC de la UPC i amb dades del portal Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya. Després que el passat 25 d'agost, Cambrils passés de tenir un nivell "molt alt" a "alt" –després de moltes setmanes en l'escala màxima–, des del passat 1 de setembre, les dades han seguit baixant fins a situar-se en l'actual nivell mitjà.

Segons la darrera actualització de les dades –realitzada ahir 6 de setembre–, les xifres que registra Cambrils són les següents: amb 33.898 habitants i una densitat de població de 962,74hab/km2, el mapa el situa dins d'un índex de risc de 77.96 (Mitjà). El mapa estableix diferents escales: de 0 a 30 el risc és molt baix; de 31 a 70 el risc és baix; de 71 a 100 el risc és mitjà; de 101 a 200 el risc és alt i més de 200 el risc és molt alt.

Quant a casos diagnosticats amb PCR els últims 7 dies, el mapa en situa 18; mentre que els casos diagnosticats amb PCR els últims 14 dies, els xifra en 39. La incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants a Cambrils és de 112.10. La taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és de 0.70 (l’epidèmia creix si és superior a 1).

Les dades epidemiològiques milloren progressivament a la demarcació

Cambrils segueix la tendència generalitzada de la resta de la demarcació, on les dades epidemiològiques segueixen millorant progressivament. Municipis propers com Vila-seca o Mont-roig del Camp també se situen en un nivell "mitjà", mentre que Salou el té "baix" o Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant que se situa en un nivell "molt baix". Les dues capitals –Tarragona i Reus– encara estan amb unes dades de nivell "alt", però també van millorant els indicadors generals.

Comenta aquest article