Informació general

El president de la Generalitat, José Montilla, visita Cambrils

Per Judit Pinazo



El president Montilla va comprovar en primera persona com han quedat les obres del passeig
El passat divendres a la tarda el president de la Generalitat –José Montilla– va visitar Cambrils per conèixer de primera mà com han quedat les obres del passeig marítim, que recordem es van inaugurar a principis de mes i s'han dut a terme entre Ports de la Generalitat i el consistori cambrilenc, amb un pressupost d'1,3 milions d'euros.

La visita de Montilla al municipi es va iniciar a les cinc de la tarda amb una visita a l'Ajuntament, on l'esperaven l'alcalde –Robert Benaiges–, tots els regidors del consistori i el delegat del govern a Tarragona –Xavier Sabaté– entre d'altres. En la seva visita a l'Ajuntament, Montilla va visitar la sala de plens i acte seguit va pujar al despatx de l'alcalde, on va signar el llibre oficial de visites i on se li va fer entrega del llibre institucional "Cambrils. Una història i una mirada" i una reproducció en miniatura dels gegants Magdalena i Armengol.

La següent parada de la visita va ser a la façana marítima per comprovar com han quedat les recent finalitzades obres de la segona fase del passeig marítim. Davant de la plaça de Marcel·lí Domingo, esperaven el president el director general de Ports, Aeroports i Costes –Oriol Balaguer– i diferents representants d'entitats del municipi.

Bona sintonia entre el Govern i l'Ajuntament

La nombrosa comitiva política va passejar pel passeig per dirigir-se a la Confraria de Pescadors, on el patró major de la Confraria –Josep M. Pijoan– i diferents representant d'entitats municipals esperaven el president. Robert Benaiges va encetar el torn de parlaments agraint la presència del president al municipi, la primera que fa des que és president. Per altra banda, Benaiges va voler agrair també la bona sintonia que hi ha entre el govern de la Generalitat i l'Ajuntament: "en els últims anys hem tingut ajuts molt importants de la Generalitat, que ens han permès tirar endavant obres importants per al municipi, com és el cas de l'hospital lleuger, l'auditori o la futura caserna dels Mossos d'Esquadra". Benaiges va agrair aquest esforç a Montilla, però el va animar a continuar tenint en compte el municipi de cara el futur "vós, que heu sigut alcalde, sabeu com n'és de difícil tirar endavant l'obra pública, per això us demanem que ens continueu tenint presents".

Finalment Benaiges va demanar també que el govern tingui atenció amb el sector pesquer i de la pagesia "perquè puguin mantenir el seu espai de treball en condicions".

Defensor de l'administració local

Acte seguit va ser el torn de Montilla, qui es va mostrar molt satisfet de "veure que la ciutat progressa i que ha abordat grans reptes que tenia pendents". Segons Montilla, part d'aquest progrés és perquè el govern té cura de les coses petites "la Generalitat treballa de prop les relacions amb els ajuntaments catalans perquè puguin tirar endavant projectes importants per als municipis, com per exemple ho ha estat la Llei de Barris". Montilla es va definir com un defensor de l'administració local "he estat alcalde i sé que els Ajuntaments sempre treballen amb recursos escassos".

Montilla va assegurar que la col·laboració govern-ajuntaments continuarà sent la principal línia de treball del govern, perquè "tots els ciutadans de Catalunya, visquin on visquin, tenen dret als mateixos serveis". Finalment Montilla va fer una valoració positiva dels resultats de les diferents línies de col·laboració que hi ha hagut entre el govern i l'Ajuntament.

Comenta aquest article