Societat

Exposició

El parc del Pescador acull l'exposició «Operació aigua» per reflexionar sobre els usos de l'aigua

Per Berta Ruiz

Un moment de la inauguració de l'exposició, ahir al matí, al parc del Pescador
Un moment de la inauguració de l'exposició, ahir al matí, al parc del Pescador | Berta Ruiz

Ahir al matí s'inaugurava al parc del Pescador l'exposició "Operació Aigua" de Comaigua –companyia gestora del cicle integral de l’aigua al municipi i al Baix Camp, amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils–, per conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua. A l'acte hi van acudir l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, el regidor de Serveis i Medi Ambient de l'Ajuntament –Lluís Abella–, la regidora de Cultura i Festes –Cinta Ballesté–, el regidor de Transparència i Noves Tecnologies i president de Comaigua –Eduard Pellicer–, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp –Rosa M. Abelló–, així com d'altres representants de l'entitat i de municipis de la comarca.

L’exposició "Operació Aigua" explica els usos i abusos que fem d’aquest recurs i l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural. Com a dades destacades, es mostra que "més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d'aigua potable". També, es visualitza que "més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües". L’exposició es divideix en els següents blocs: "Com contaminem l’aigua", "Com s’embruta l’aigua?", "Aigua per a tothom?" i "Quanta aigua consumeixes?".

Sensibilitzar i conscienciar sobre l'ús sostenible de l'aigua

En la presentació, el president de Comaigua –Eduard Pellicer– va destacar la importància d’apropar l’exposició al públic en general, però especialment als més joves, per conscienciar-los i sensibilitzar-los de la necessitat de fer un ús sostenible de l’aigua i protegir el medi ambient. Va explicar que "la companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible". "En un moment de transformació davant l’emergència climàtica i social, cal apostar per la conscienciació i teixir aliances entre administracions, companyies i entitats per garantir la sostenibilitat dels recursos", ha afirmat. També ha explicat també que aquesta exposició s’emmarca en la responsabilitat social i mediambiental de Comaigua envers tota la societat i, en aquest cas, amb el municipi de Cambrils.

Posa’t a prova amb l’Operació Aigua

L'exposició es troba ubicada en un espai accessible del parc del Pescador per a tot el públic en general, però especialment per al públic familiar i els infants. Es podrà visitar fins el 12 de setembre. A més, la mostra proposta un joc complementari per a resoldre dos casos d’investigació, que seran guiats per monitors els dies 2,3,8,9 i 10 de setembre en horari de 17 a 19 hores.

L’exposició “Operació aigua” ja ha passat per ciutats com Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa, Tàrrega, Ulldecona, Calafell i Constantí. En total, visitarà una trentena de poblacions catalanes en dos anys. https://operacioaigua.cat/

Diferents imatges de la mostra "Operació aigua" de Comaigua que s'ha instal·lat al parc del Pescador