Informació general

Queixa

Les famílies de l'escola La Bòbila exigeixen una millora de l'entorn del centre «per la seguretat i el benestar» dels seus fills

Els pares i mares dels alumnes demanen un major manteniment de l'entorn de l'escola amb zones d'esbarjo i ombra, més neteja i una major seguretat viària

Per Redacció

Imatge de diversos excrements d'animals a l'entorn del centre escolar
Imatge de diversos excrements d'animals a l'entorn del centre escolar | Cedida

Els pares i mares dels alumnes de l'escola La Bòbila exigeixen que es dugui a terme una millora de la zona exterior del centre escolar "per la seguretat i el benestar dels nens". Així ho han transmès en un comunicat de premsa –amb el suport de l'AMPA de l'escola– i a través de la recollida de signatures a través de la plataforma Change.org.

L'actual ubicació de l'escola La Bòbila es va posar en marxa el curs 2011-2012. Durant tot aquests anys, segons manifesten els pares i mares, "hem hagut d'anar a buscar els nens i les nenes a l'escola passant per matolls, terrenys inundables i excrements d'animals. També hem reclamat una zona de pacificació viària a tot l'entorn de l'escola perquè hi ha vehicles que estacions en doble filera o s'aturen davant dels passos de vianants, amb la conseqüent perillositat que comporta. Es tracta d'un punt bàsic que l'Ajuntament ha de solucionar. Tot i que alguns dies, la Policia Local intenta regular el trànsit a la zona, aquesta actuació és totalment insuficient". A més, segons el comunicat dels pares i mares de l'alumant, "la construcció de diversos habitatges ha comportat la proliferació de camions, grues i altres vehicles relacionats amb les obres que circulen de forma habitual per la zona amb el perill que suposa per als vianants i els nostres fills. Exigim a l'Ajuntament que prengui les mesures necessàries de forma immediata".

"Passejant entre terra i males herbes, les famílies 'somnien' que algun dia puguin resguardar-se del sol o poder disposar de bancs a la sortida de l'escola"

D'altra banda, segons el comunicat, "malgrat que a les voreres hi ha suficient espai, no s'ha plantat ni un sol arbre que permeti aconseguir zones d'ombra. Això suposa que durant les temporades d'altes temperatures i amb molt de sol sigui impossible resguardar-se de la calor. Molts avis i àvies acostumen a anar a recollir els seus néts a l'escola i, per tant, són un col·lectiu més vulnerable en aquest sentit. Passejant entre terra i males herbes, les famílies 'somnien' que algun dia puguin resguardar-se del sol o poder disposar de bancs a la sortida de l'escola".

Segons el comunicat dels pares i mares de l'escola, "durant tot aquest temps s'ha reclamat una solució a l'Ajuntament, però la seva resposta ha estat que els terrenys són del promotor del sector de La Bòbila i que l'Ajuntament està pendent de recepcionar-la –sense data compromesa–. Aquest tema es va proposar als darrers Pressupostos Participatius, però no va arribar a ser el projecte guanyador. Mentrestant, les famílies de l'escola La Bòbila continuen reclamant –juntament amb l'AMPA– una millora de les condicions de l'entorn del centre. Per part de l'Ajuntament ningú parla de construir bancs, ni de procurar un espai d'ombra, neteja i zones lliures d'excrements i de rates que no deixen d'aparèixer als matolls adjacents a l'escola. Ni es contempla ni es concreta cap termini per dur a terme cap actuació".

Zones d'esbarjo i d'ombra, manteniment de l'entorn i seguretat viària

Al comunicat de les famílies de l'escola La Bòbila també expressen que, "resulta curiós que es van instal·lar unes pilones al carrer de Foix perquè les famílies del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer puguin esperar amb més seguretat al voltant de l'escola. Aquestes mateixes actuacions les portem reclamant, des de fa temps, per al nostre centre. Malgrat tot, la gota que ha fet vessar el got ha estat descobrir la renovació de la zona lúdica al costat de l'edifici de La Salle; una renovació amb tota seguretat necessària i que totes i tots vam aplaudir, però exigim la mateixa cura de les zones d'esbarjo, joc i entorn per a la resta de famílies que porten els seus fills/es a altres escoles del municipi. De fet, nosaltres no exigim que ens renovin el parc perquè 'No' en tenim; demanem que ens adeqüin les àrees que envolten el centre educatiu mitjançant la millora dels accessos al mateix, la creació de zones verdes, amb el conseqüent manteniment de les mateixes i que l'entorn de l'escola sigui un entorn vial segur. Exigim que els nostres fills siguin educats en un entorn net i agradable. Un entorn amb arbres, sense por als atropellaments, amb un trànsit allunyat de les zones d'entrada, sortida i espera; un entorn pacificat, i amb un parc infantil on poder jugar al sortir de l'escola. Tots/es tenim els mateixos drets i no volem pensar que el fet que algunes escoles siguin públiques i altres concertades o privades pugui tenir efecte en la cura amb què l'Ajuntament adequa les àrees al voltant de les seves escoles".

Imatge d'una rata mort prop de l'escola La Bòbila

 

Comenta aquest article