Informació general

Formació

Oberta la inscripció al programa juvenil de formació i feina «Start, Noves oportunitats»

Per Redacció

Cartell del programa juvenil de formació i feina «Start, Noves oportunitats»
Cartell del programa juvenil de formació i feina «Start, Noves oportunitats» | Cedida

Les persones d'entre els 16 i els 24 anys que busquen feina o formació ja es poden inscriure al programa ‘Start, Noves oportunitats’, un servei subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que ofereix orientació laboral i educativa i formació adaptada a les necessitats dels joves. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Cambrils i el Centre de Noves Oportunitats (CNO) del Camp de Tarragona.  

‘Start, Noves oportunitats’ és un programa integral que combina accions d’empoderament i serveis d’orientació, de formació, d’acompanyament, d’inserció laboral i de manteniment del lloc de treball. El servei facilita les condicions necessàries perquè les persones participants adquireixin les competències bàsiques per a reorientar la seva vida laboral i formativa. Els objectius del Programa són la inserció laboral o el retorn dels joves i les joves al sistema educatiu, al mateix temps que milloren les seves competències personals. Així, el curs 2020-2021 el CNO va atendre 18 joves de Cambrils. Cinc van aprofitar el programa per finalitzar el GES 2, curs que permet completar els ensenyaments bàsics i obtenir el títol de Graduat en Educació Secundària.  

La durada del programa és de 2 anys i en tot aquest temps les persones participants reben acompanyament i orientació per assolir els objectius, tant si el seu interès és incorporar-se al món laboral o formar-se. Els requisits per apuntar-s’hi són tenir entre 16 i 24 anys, disposar de DNI o NIF i estar apuntat al Servei Català d’Ocupació i a la garantia juvenil.  

Per a més informació, les persones interessades poden trucar als telèfons 977 786 030 i 663 943 297 del CNO Camp de Tarragona i visitar la pàgina web www.startnovesoportunitats.com.  

La web permet realitzar la inscripció directament a través d’aquest formulari: http://www.startnovesoportunitats.com/index.php/formulari-camp-de-tarragona/  

Comenta aquest article