Informació general

Infraestructures

Darrer cap de setmana de peatges actius a l'AP-7 entre Vila-seca i La Jonquera i a l'AP-2 entre Saragossa i el Vendrell

Per ACN

Adhesius col·locats a les màquines dels peatges d'accés a l'autopista Ap-7 a Cambrils, el gener de 2020
Adhesius col·locats a les màquines dels peatges d'accés a l'autopista Ap-7 a Cambrils, el gener de 2020 | Lluís Rovira i Barenys
Aquest cap de setmana serà el darrer en el què els peatges de l'AP-7 –entre Vila-seca i La Jonquera– i l'AP-2 –entre Saragossa i el Vendrell– estaran en actiu. Les concessions per explotar aquestes vies finalitzen el proper dimarts 31 d'agost, després que el govern de l'Estat decidís no prorrogar-les. Així doncs, a partir del dimecres 1 de setembre, aquestes vies seran gratuïtes i es materialitzarà una de les reivindicacions històriques dels usuaris que consideraven sobradament amortitzades les inversions en aquestes vies, després de 52 anys.
 
També finalitzen les concessions a la C-32, al Maresme, incloent-hi el peatge més antic de l'Estat, entre Barcelona i Mataró, i a la C-33, entre Barcelona i Montmeló, i que són titularitat de la Generalitat. En total, 458,4 quilòmetres que, per primera vegada, seran lliures de peatges. A l'aire, queda com es finançarà el manteniment d'aquestes vies i en quina mesura hi contribuiran els usuaris. La Generalitat ha apostat reiteradament per la vinyeta. El govern espanyol va anar ajornant una proposta fins que va incloure al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que va enviar a Brussel·les la proposta del pagament d'un peatge sota el model de "qui contamina paga". Una mesura que voldria aplicar a partir del 2024.

Gratuïtat de l'AP-7 des d'Alacant a Vila-seca, des de l'1 de gener de 2020

Recordem que el peatge d'entrada i de sortida de l'autopista AP-7 situat a Cambrils va deixar de funcionar el 31 de desembre de 2019, poc després de les 8 del vespre. Així doncs, la gratuïtat de l'autopista AP-7 –des d'Alacant fins a Vila-seca– va entrar en vigor l'1 de gener de 2020. Des d'aleshores, per a la gent que accedeix a l'autopista des de Cambrils i es dirigeixi en direcció nord, es troba el peatge troncal a Vila-seca, on s'agafa el tiquet per continuar la ruta.

Comenta aquest article