Esports

Emocions a flor de pell en l'arribada de la travessa solidària per combatre l'ELA

Ahir al vespre es van viure uns moments molt intensos quan els nedadors del grup Malalts d'Aigua arribaven a port i van fer arribar des de l'aigua a Siscu Morell, el cambrilenc malalt d'ELA i un dels protagonistes de la jornada (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA|

Per Lluís Rovira i Barenys

Arribada dels nedadors amb el Siscu Morell entre ells, ahir al vespre
Arribada dels nedadors amb el Siscu Morell entre ells, ahir al vespre | Lluís Rovira i Barenys

L'arribada dels nedadors al moll del Club Nàutic, ahir al vespre, va desfermar totes les emocions. Es van viure uns moments molt intensos quan els nedadors del grup Malalts d'Aigua arribaven a port i van fer arribar des de l'aigua a Siscu Morell, el cambrilenc malalt d'ELA i un dels protagonistes de la jornada. Els darrers metres de l'arribada van ser molt intensos i un cop arribats a terra el Siscu es va fondre amb diverses abraçades amb el seu entorn familiar. A la línia d'arribada també l'esperava Juan Carlos Unzué, també malalt d'ELA, i amb qui comparteix la lluita contra aquesta cruel i inexorable malaltia.

Un dia en el que es van alinear tots els astres

Els dotze nedadors de Malalts d'Aigua havien sortit a les 5 de la matinada del costat de la plataforma petrolífera Casablanca, que es troba a uns 45 quilòmetres de distància del port de Cambrils. Les condicions meteorològiques i de l'estat de l'aigua es van alinear per tal que la travessa fos possible, tal com va explicar Jordi Cervera a l'arribada. Cervera també va donar detalls de com havia estat l'inici de la travessia, amb les bengales, jocs de llum i tocs de sirena que es van fer des de la mateixa plataforma per donar el tret de sortida d'aquesta gesta esportiva. Els dotze nedadors es van anar rellevant, de dos en dos, i el darrer tram el van fer tots, de manera conjunta. A un parell de milles de l'arribada se'ls hi van afegir d'altres nedadors i també els van acompanyar embarcacions dels dos clubs de rem locals, el Club Rem Cambrils i els Vent d'Estrop-Vogadors de Cambrils. En tot el recorregut de la travessia, que va durar unes 15 hores, van estar acompanyats per fins a quatre embarcacions que van dur a terme diferents tasques logístiques.

Un cop a terra ferma i després d'aquests moments intensos amb les emocions a flor de pell, es van fer un seguit de parlaments des del petit escenari que s'havia muntat en aquest indret. El primer a parlar va ser Jordi Cervera, el portaveu del grup de nedadors Malalts d'Aigua, que va donar detalls de com havia anat la travessia i va donar el seu agraïment al suport rebut per entitats i empreses. També van parlar Anna Rigola, de la Fundació Miquel Valls; el president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú, i l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, tots ells per destacar la gesta esportiva i humanitària del dia i per fer un reconeixement a tota la gent implicada.

Jornada festiva

Les immediacions del lloc d'arribada de la travessia, a la zona del Barlovento del Club Nàutic, hi va ambient festiu durant tota la jornada. A mig matí van fer la seva arribada el grup de ciclistes provinents de Pamplona que comptaven amb la presència de Joaquín Unzué, germa de l'exporter del Barça Juan Carlos Unzué. També es va fer una paella de fideus rossos, a càrrec de membres de la Confraria de Pescadors i des de mig mati i fins el vespre, es van poder adquirir productes solidaris als estands instal·lats a la zona, des del vi del celler Clos Galena a les polseres de la Penya Barça de Cambrils.