Informació general

Atemptat

L'Ajuntament fa una crida a «estendre la concòrdia, la dignitat i la tolerància entre les persones» en motiu del quart aniversari de l'atemptat gihadista a Cambrils

El consistori no ha programat cap acte a peu del memorial però sí que ha fet públic un manifest en el que es diu que "Cambrils té un trist record d'aquella nit però molts motius per valorar la vida"

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge del memorial instal·lat al passeig marítim de Cambrils, aquest matí
Imatge del memorial instal·lat al passeig marítim de Cambrils, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

L'Ajuntament fa una crida a treballar des de tots els fronts "per estendre la concòrdia, la dignitat i la tolerància entre les persones" i reivindica l'actitud responsable i cívica de la societat per excloure qualsevol tipus de violència. Així ho recull un manifest fet públic pel Consistori amb motiu del quart aniversari, demà, de l'atemptat terrorista que va patir Cambrils el 18 d'agost de 2017. L'Ajuntament ha decidit no convocar cap acte institucional al memorial instal·lat al lloc de l'atemptat però sí que ha fet públic un manifest que posa en valor la resposta cívica de la societat per fer fracassar els violents i crida a mantenir la mateixa actitud per aïllar totes les formes de l'odi.

Per mantenir aquesta actitud, l'Ajuntament fa una crida a treballar des de tots els fronts per enfortir la cohesió en base a la concòrdia. Amb aquest objectiu, el consistori ha engegat accions de tipus social i educatiu per combatre la radicalització. Als barris, ha creat nous espais de convivència i projectes de dinamització comunitària per promoure el diàleg veïnal, el coneixement i el respecte mutu; mentrestant, a les escoles s'han engegat accions per fomentar la reflexió, l'esperit crític i valors com la tolerància o l'empatia entre els més joves.

Manifest de l'Ajuntament de Cambrils

Fa quatre anys que un terror inesperat va colpir amb atrocitat la nit a Cambrils. El furor i l'odi intens amb que van actuar els violents van agafar per sorpresa els veïns i veïnes d'una vila que és pacífica i oberta al món, en la que conviuen sense conflicte tots els orígens i totes les cultures. 

Va ser una nit fosca i dura, inoblidable. Una nit d'espant i de dol, però sobretot, una nit que va ser derrotada per la claror del dia: la llum de la raó, del respecte i la solidaritat amb que va reaccionar la societat i va fer fracassar la violència. Avui Cambrils té un trist record d'aquella nit però molts motius per valorar la vida.  

En el quart aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils volem fer arribar el nostre record a totes les víctimes i una abraçada fraternal a les seves famílies. I volem manifestar que cap tipus de violència no té ni tindrà cabuda a Cambrils si troba al davant una societat madura i unida, que planti cara a totes les agressions a la convivència, a tots els abusos contra les persones, a totes les cares i a totes manifestacions de l'odi possibles. 

La Justícia ha sentenciat. La memòria s'ha preservat. Mirem al futur amb esperança i seguim treballant des de tots els fronts, individual i col·lectivament, per estendre i enfortir la concòrdia, la dignitat i la tolerància entre les persones, els valors que marquen el camí d'una societat més justa, més igualitària i més lliure. 

Comenta aquest article