Informació general

Concentració

El Casal Popular El Polvorí convoca una concentració antifeixista com a resposta a l'acte organitzat per Vox pel quart aniversari de l'atemptat gihadista a Cambrils

Els organitzadors denuncien que s'autoritzi l'acte d'un partit feixista "en un lloc i un dia tan sensibles" i reivindiquen "un acte unitari municipal"

Per Redacció

La concentració antifeixista que l'any passat va plantar cara a l'acte de Vox davant d'una forta presència policial
La concentració antifeixista que l'any passat va plantar cara a l'acte de Vox davant d'una forta presència policial | Lluís Rovira i Barenys

Aquest dimecres 18 d'agost farà quatre anys que Cambrils va patir un atemptat gihadista, l'any 2017. Per aquest motiu, s'ha convocat una manifestació antifeixista impulsada pel Casal Popular El Polvorí que, a la vegada, sorgeix com a resposta a l'acte organitzat per Vox.

Ja és el segon any consecutiu que el partit d'extrema dreta promou un acte d'aquest tipus a Cambrils per, segons indiquen, retre homenatge a les víctimes del terrorisme. De la mateixa manera, el 2020 diferents col·lectius també van convocar una contramanifestació antifeixista que va reaccionar a aquest homenatge. L'any passat, la concentració es va desenvolupar sense incidents, tot i que hi va haver una forta presència policial que va acordonar els voltants de la zona del Memorial des d'hores abans de l'hora de la convocatòria i que impedia el pas a tothom que no anés a l'acte de Vox.

Denuncien que l'Ajuntament de Cambrils permeti un acte públic organitzat per un partit d'ultradreta

Els organitzadors de la concentració antifeixista han denunciat en un comunicat que, per segona vegada, es torni "a cometre l'error d'autoritzar que un partit feixista com Vox realitzi un acte públic el dia i el lloc de Cambrils on el 2017 es va produir l'acció d'un grup terrorista islamista". Afegeixen que "ens sembla totalment incomprensible que a un partit racista, islamòfob, que promou l'odi contra totes les diferències, se'ls permeti realitzar un acte com aquest en un lloc i un dia tan sensibles".

Així doncs, assenyalen a l'Ajuntament de Cambrils per "tornar a permetre aquest despropòsit que suposa un atac a la convivència i al diàleg entre cultures, tant necessari al nostre municipi". I reivindiquen que "el mínim sentit comú seria convocar un acte unitari municipal i evitar cap altre acte partidista com aquest". Com a resposta, afirmen que "al feixisme no se'l tolera, se l'aïlla i se'l combat" i, per tant, "serem el poble el que els plantarà cara al carrer".

D'altra banda, al mateix comunicat han recordat que "les seccions locals del PSC, Cs i PP encara no s'han posicionat a favor de crear una comissió d'investigació sobre els fets del 17 i 18 d'agost a Barcelona i Cambrils". "No volem ser còmplices dels discursos d'odi de la ultradreta que lamentablement s'han normalitzat a tants nivells i que s'atreveix a justificar la violència de gènere i l'homofòbia, entre d'altres", conclouen. La concentració antifeixista es durà a terme el proper dimecres 18 d'agost a les 18.30 h davant del Club Nàutic de Cambrils.