Cultura

FIMC

El Festival Internacional de Música de Cambrils tanca amb una ocupació d'entre el 70 i 80% segons els organitzadors

El director de l'esdeveniment valora positivament aquesta edició i afirma que la promotora Oceans of Fire ja està treballant en la 47a edició

Per ACN

El públic al concert de El Pot Petit, un dels que va exhaurir les entrades en aquesta edició del FIMC
El públic al concert de El Pot Petit, un dels que va exhaurir les entrades en aquesta edició del FIMC | Lluís Rovira i Barenys

El Festival Internacional de Música de Cambrils va cloure la seva 46a edició aquest dissabte amb el concert pel·lícula de l'Orquestra Simfònica del Vallès. La cantant Bonnie Tyler ha estat la cap de cartell de la desena de concerts programats des del 29 de juliol. Segons l'organització, les actuacions de El Pot Petit, Stay Homas, Manel i el tribut a ABBA van penjar el cartell d'entrades exhaurides. Els promotors del FIMC també afirmen que la resta de concerts duts a terme a l'escenari del parc del Pinaret van assolir una ocupació d'entre el 70 i 80%.

En declaracions a l'ACN, el director del FIMC, Gregorio Vergara, ha valorat positivament aquesta edició, tot i que lamenta que la pandèmia els ha condicionat: "La covid no ens ha deixat treballar al 100%; desitgem que per l'any vinent puguem treballar amb normalitat".

L'any passat, el festival es va haver de cancel·lar per la pandèmia. Enguany, l'organització ha hagut de reduir els aforaments i optar per actuacions amb públic assegut. Vergara ha lamentat els canvis constants de les normatives i que cada territori en tingui de pròpies. "No entenc com a la indústria cultural se li han posat tantes traves; fa molts anys que organitzem esdeveniments i ens han donat cops per tots els costats", ha denunciat. També s'ha queixat que es criminalitzi i es responsabilitzi el sector cultural de l'increment de contagis.

La propera edició del FIMC, ja en marxa

Després que l'empresa Concert Studio exhaurís el contracte anterior de quatre anys de durada, la promotora Oceans of Fire – Br Music Live ha gestionat el festival. El compromís de la nova companyia és organitzar les pròximes edicions, amb possibilitat de prorrogar un quart any. "Creiem que el primer any de gestió ha anat bé", ha valorat Vergara.

Tot i això, el festival va detectar la venda d'entrades fraudulentes en el concert de Camela. Una seixantena de persones van comprar entrades que tenien un cost de zero euros. Davant d'aquesta situació, el FIMC va posar els fets en coneixement dels Mossos d'Esquadra per esclarir si es tracta d'un hackeig o bé d'una duplicació de la plataforma oficial de venda d'entrades. "Em sap molt de greu per ells, però la gent hauria de verificar on comprar les entrades", ha dit el director.

Br Music Live ja treballa en l'organització de l'edició 47a, que se celebrarà l'estiu vinent. De cara al novembre, es preveu que ja s'hauran formalitzat acords amb tres o quatre bandes i que per Nadal sortiran a la venda algunes entrades.

Comenta aquest article