Informació general

Meteorologia

Es desactiva l'alerta del Pla Procicat per l'onada de calor

Durant aquest episodi s'han registrat rècords absoluts de temperatura màxima a diversos punts de Catalunya

Per Redacció

Aspecte de la platja del Regueral, aquest matí
Aspecte de la platja del Regueral, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

Protecció Civil de la Generalitat va desactivar ahir a la tarda l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onada de calor, que ha afectat Catalunya els darrers dies i que ha deixat temperatures per sobre dels 43ºC. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va donar per finalitzat l’episodi de calor extrema.

A partir d'avui es preveuen encara temperatures altes, però habituals per l'època de l'any. Ahir, 15 d'agost, es van superar els 40ºC a alguns punts de Ponent, sent una jornada extremadament calorosa a gran part del país.

Durant l'episodi, la calor ha estat excepcional a Catalunya amb rècords absoluts de temperatura màxima. El dissabte 14 d'agost, a 21 de les 149 estacions de la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) es van enregistrar les temperatures històriques més altes, amb més de deu anys de registres.

En aquesta onada de calor, deu poblacions catalanes han assolir rècords per sobre dels 38ºC, situades a la Catalunya Central, altiplà Central, Pirineu, Prepirineu, delta de l'Ebre i massís dels Ports.

Comenta aquest article