Cultura

FIMC

Un concert «de pel·lícula», a càrrec de l'Orquestra Simfònica del Vallès, posa el punt i final a la 46a edició del Festival Internacional de Música

L’espectacle va fer un repàs a les bandes sonores d’unes quantes pel·lícules ben cèlebres de la filmografia mundial amb l’acompanyament de fragments de text a càrrec dels dobladors i amb el suport de fotogrames dels films (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Lluís Rovira i Barenys

L'Orquestra Simfònica del Vallès dalt de l'escenari del Destival Internacional de Música, ahir a la nit
L'Orquestra Simfònica del Vallès dalt de l'escenari del Destival Internacional de Música, ahir a la nit | Lluís Rovira i Barenys

El Festival Internacional de Música de Cambrils va tancar, ahir a la nit, la seva 46a edició amb el concert que va protagonitzar l’Orquestra Simfònica del Vallès i el seu espectacle “de pel·lícula”. L’orquestra va estar acompanyada per dos dobladors, Jordi Brau i Luis Posada, que són els que posen la veu a artistes tan coneguts com Tom Cuise, Leonardo di Caprio, Tom Hanks, Jim Carrey, Colin Firth, Roberto Benigni, Robin Williams i Johnny Depp, entre d’altres.

L’espectacle va fer un repàs a les bandes sonores d’unes quantes pel·lícules ben cèlebres de la filmografia mundial amb l’acompanyament de fragments de text a càrrec dels dobladors i amb el suport de fotogrames dels films que es projectaven en la pantalla que presidia l’escenari. Les pel·lícules que van merèixer el repàs van ser Titanic, Nascut el 4 de juliol, Missió Impossible, Pirates del Carib, La Senyora Doubtfire, La vida és bella, Chuky el nino diabòlic, Forrest Gump, El discurs del rei, Good Morning Vietnam, La Màscara, Atrapa'm si pots i Enric V.

Els dos dobladors es van convertir en els veritables protagonistes del concert, fent les veus dels personatges i recitant fragments de les pel·lícules corresponents amb les veus característiques dels seus protagonistes. Amb el so de la música dels Pirates del Carib, com a peça musical de repetició, es va posar el punt i final al concert i al festival en una nit molt xafogosa.