Cultura

FIMC

El veterà pianista Richard Clayderman s'estrena al FIMC amb un repàs musical ampli i variat

Clayderman i el seu piano van presidir l’escenari i al llarg del concert va oferir un popurri de peces musicals amb molts medleys temàtics davant les 400 persones que van ser presents al parc del Pinaret

Per Lluís Rovira i Barenys

Richard Clayderman, ahir, a l'escenari del parc del Pinaret
Richard Clayderman, ahir, a l'escenari del parc del Pinaret | Lluís Rovira i Barenys

L'aclamat pianista Richard Clayderman es va estrenar, ahir, al Festival Internacional de Música de Cambrils on acompanyat de vuit músics de corda de l'orquestra de la URV a més del so enregistrat d’altres instruments que no apareixien a l’escenari, va oferir un concert força variat. Clayderman i el seu piano van presidir l’escenari i al llarg del concert va oferir un popurri de peces musicals amb molts medleys temàtics davant les 400 persones que van ser presents al parc del Pinaret. En els primer tram del concert ja va sonar la peça que el va rellançar a la fama mundial, Ballade pour Adeline, una composició de l’any 1977 de la que se’n van vendre 22 milions de còpies a més de 30 països.

El repàs musical del concert de Clayderman, músic que actualment té 67 anys, va anar des de peces contemporànies fins a clàssiques. Va oferir blocs temàtics amb música de pel·lícules (James Bond, Pirates del Carib, els nens del cor, la Guerra de les Galàxies, Indiana Jones,…) i un de més ampli dedicat a la pel·lícula Titanic. També va fer un repàs pels temes del Fantasma de l’Òpera. En l’apartat clàssic, va repassar la música russa i la música de París i va oferir una petita selecció de valsos.

En el decurs del concert, Clayderman va fer gala del seu sentit de l’humor i va anar repartint partitures i, de tant en tant, fins i tot es va aturar a signar autògrafs al públic, El concert es va acabar amb la interpretació de la Marxa Radetzky la popular peça de Johann Strauss, que el públic va acompanyar picant de mans. El Festival Internacional de Música de Cambrils clou avui la seva programació amb el concert de pel·lícula a càrrec de l'Orquestra Simfònica del Vallès, aquesta nit, a les 22 h.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades