Informació general

Meteorologia

Es restringeix l'accés al Parc Natural del Montsant davant l'alt risc d'incendi

El massís és una de les zones de Tarragona i l'Ebre on s'ha activat el nivell 3 del Pla Alfa perquè no hi ha plogut gens des de la primavera i la vegetació està molt seca

Per ACN

Una agent rural penja un cartell advertint de la restricció d'accés al Parc Natural de la Serra del Montsant
Una agent rural penja un cartell advertint de la restricció d'accés al Parc Natural de la Serra del Montsant | Núria Torres (ACN)

Els Agents Rurals van tancar, ahir al matí, els principals accessos al Parc Natural de la Serra del Montsant. El massís és una de les zones de Tarragona i l'Ebre on s'ha activat el nivell 3 del Pla Alfa perquè no hi ha plogut gens des de la primavera i la vegetació està molt seca i molt predisposada a cremar si es produeix algun incendi en plena onada de calor, que es preveu molt llarga.

La restricció d'accés afecta a tothom que no tingui una vinculació de propietat i d'activitat professional dins del parc natural i totes les activitats de lleure estan prohibides. Ahir els agents rurals ja van barrar el pas a alguns excursionistes que es dirigien cap el massís del Montsant a fer una ruta.

279 municipis de 24 comarques en risc 3 del Pla Alfa

La Generalitat també ha cancel·lat les acampades i rutes del lleure juvenil, ha suspès les activitats esportives en el medi natural i també l'activitat agrícola amb maquinària, a excepció de la recollida de fruita, entre les 10.00 i les 20.00 hores en 279 municipis de 24 comarques pel risc d'incendi. En aquests, en risc 3 del Pla Alfa, també s'ha suspès el transport en zona forestal i els treballs en línies elèctriques no essencials, així com el manteniment i les obres en infraestructures i vies, exceptuant el que indiqui Trànsit. Tampoc es podrà accedir amb mitjans motoritzats al medi natural, a excepció dels residents i treballs inajornables. Les mesures estaran vigents durant cinc dies.

Comenta aquest article