Informació general

Els taxistes que van recórrer les darreres llicències demanen que s'aprovin les bases abans d'acabar aquesta legislatura

Per Lluís Rovira i Barenys



Taxis a la parada del passeig del Regueral, aquest passat hivern
Aquest passat dilluns 30 d'abril era el darrer dia que podien funcionar les quatre darreres llicències de taxi atorgades per l'Ajuntament en aquesta legislatura. Recordem que després de la sentència judicial en contra d'ara fa uns mesos, l'Ajuntament ha decidit retirar aquestes quatre llicències i convocar-les de nou juntament amb quatre més.
Les bases per a la convocatòria d'aquestes 8 llicències estava previst que s'aprovessin en el ple que se celebra avui a la una del migdia però, finalment, es van retirar d'aquest ple ja que faltava per arribar un informe de la Generalitat. Tot i això, l'alcalde s'ha compromès davant els taxistes que van recórrer les bases a que es faci l'aprovació en un proper ple extraordinari que està previst celebra-lo el 15 de maig.

Els darrers dies l'Ajuntament ha rebut al·legacions en contra de l'ampliació de les llicències de taxi per part de diferents col·lectius del transport. A més, des de l'Associació Ràdio Taxi Cambrils s'han recollit signatures en contra de l'ampliació de les llicències de taxi.

A l'espera de les noves llicències

Per la seva part, els taxistes que van recórrer les bases estan a l'espera de que no es produeixi cap més retard. Segons explica Gene Barriga a Revista Cambrils Diari Digital, "es va dient que no hi ha treball per a tots. Ara treballen 26 taxis, què passa?, que amb 30 ja no hi ha feina per a tots? Aquestes llicències les volem els xòfers perquè sabem que ens podem guanyar la vida. Jo vull un taxi per a poder viure una mica més tranquil. Els que demanem les llicències estem treballant unes 15 hores diàries i en el meu cas, fa tres anys que no faig ni vacances".

Gene Barriga explica que els xòfers van al 50%, "de la nostra part paguem el gasoil i la Seguretat Social. Ens ho fan així perquè ens diuen que el dia de demà tindrem opció a tenir llicències si treballem uns quants anys i quan faci falta que ampliïn llicències. Quan em vaig treure el carnet, en el llibret del BTP també hi posava això i la llei del Taxi també ho posa així. Estàs treballant amb l'alicient de que el dia de demà tindràs la teva llicència. El president de Radio Taxi Cambrils té tres xòfers i que ara se'ns posi en contra de que es donin les llicències als xòfers no s'entén. L'altra vegada ja ho va fer, al final les llicències no les van donar als xòfers, se les van quedar ells".

Pel que fa a les al·legacions presentades Barriga espera que l'Ajuntament no se les escolti, "Ràdio Taxi Cambrils té el suport de la Federació Catalana del Taxi que són els que van dir a l'Ajuntament, l'altra vegada, que fes lo del taxi compartit. Ara el president li dóna les culpes a l'alcalde però no va ser l'alcalde el que va proposar el taxi compartit, va ser el president de Radio Taxi amb la Federació Catalana del Taxi i ho van fer ja que amb la llei nova hi ha un punt que diu que en aquests casos les societats surten beneficiades en l'assignació de les llicències.
Confiem que el dia 15 passi per ple ja que si aquell dia no queda tot clar aquest tema s'allargarà molt."

Comenta aquest article