Informació general

Patrimon

Podem Cambrils denuncia l'estat de "brutícia" i "abandonament" de l'entorn del jaciment arqueològic de la Llosa

El secretari de la formació, Santiago Méntrida, assegura que la "deixadesa" i "falta de manteniment" de molts espais del municipi impedeixen que Cambrils sigui considerat com a destinació turística cultural tot i el seu extens patrimoni històric

Per Redacció

Estat actual de les tanques de fusta que delimiten el recinte de la vil·la romana de la Llosa
Estat actual de les tanques de fusta que delimiten el recinte de la vil·la romana de la Llosa | Cedida (Podem Cambrils)

Podem Cambrils denuncia la "brutícia" i "abandonament" en el qual es troba l'entorn natural del jaciment arqueològic de la Llosa. Aquest estat, segons apunta Santiago Méntrida, secretari de l'organització, es fa extensiu a molts dels carrers, parcs i espais naturals del municipi, així com al seu patrimoni. El partit assenyala la deixadesa de les instal·lacions que envolten la Vil·la romana de la Llosa i exposa que "els panells informatius estan deteriorats i són il·legibles, els suports es troben oxidats i les fustes que delimiten l'espai estan trencades i poden comportar situacions perilloses". Segons Méntrida, la "falta de manteniment" és evident a tot l'entorn.

Podem Cambrils ha fet pública aquesta denúncia després que, el cap de setmana passat, "un grup de gent interessada en la conservació i el manteniment del medi ambient i el patrimoni" passegés durant dues hores pels voltants de les restes arqueològiques i de l'espai verd de la Llosa. Aquestes persones van intercanviar opinions amb uns altres 21 vianants que en aquell moment es trobaven en aquella zona.

"Cambrils no es coneix per la seva cultura ni patrimoni històric"

En la mateixa línia, la formació política reivindica que "Cambrils hauria de ser un destí cultural que la gent tingui en compte per visitar durant tot l'any". El secretari de l'organització argumenta que actualment la ciutat "no es coneix per la seva cultura ni patrimoni històric", però no és "per falta d'elements", sinó a conseqüència d'una "inexistent posada en valor i un total desinterès en la divulgació d'aquests espais". Méntrida posa també com a exemple els refugis de la Guerra Civil, afegint que són "punts de referència i part de la nostra història" però, per contra, no són considerats pel consistori cambrilenc com "una potencial font generadora de llocs de feina o d'ingressos durant tot l'any".

A més, el secretari del partit manifesta que és patent la falta de mobiliari urbà. "No hi ha bancs, papereres, gronxadors, taules o fins i tot punts on les mascotes puguin fer les seves necessitats", declara. El comunicat de Podem Cambrils conclou dient que "Cambrils pot i ha de convertir-se en un lloc del qual els seus ciutadans i visitants puguin sentir-se orgullosos dels seus espais i llocs més emblemàtics".

Un dels panells informatius de l'entorn del jaciment arqueològic de la Llosa / Foto: Cedida (Podem Cambrils)

 

Comenta aquest article