Informació general

Concentració

Un incident amb un conductor que va posar l'himne d'Espanya marca la concentració de les Àvies i Avis al port

Ahir, just a l'inici de la concentració, un conductor va fer sonar l'himne d'Espanya des del seu vehicle quan passava pel costat de les Àvies i Avis, una acció que va ser recriminada per diversos vianants

Per Lluís Rovira i Barenys

Concentració de les Àvies i Avis, ahir al vespre, al port
Concentració de les Àvies i Avis, ahir al vespre, al port | Lluís Rovira i Barenys

Ahir al vespre, el col·lectiu de les Àvies i Avis van fer una nova concentració al port seguint el ritme quinzenal d'aquestes trobades, per reclamar la independència i reivindicar la República Catalana. La concentració d'ahir, en ple mes d'agost i en una hora amb una gernació passejant pels voltants, va significar un recull d'expressions, unes a favor i unes altres en contra. D'entrada i tot just començar la concentració, des d'un vehicle que circulava pel passeig marítim es va fer sonar amb un volum elevat l'himne d'Espanya al mateix temps que el seu conductor proferia crits de "viva España". Aquest acció va ser recriminada per uns vianants que en aquell moment es trobaven prop dels Avis i Àvies i es va originar un moment de crispació entre uns i altres.

Aquest va ser l'incident més destacat. A part d'això es va poder sentir algun altre crit de suport a Espanya i el comentari d'alguns vianants que passaven prop de la concentració, com el d'una dona que li deia a la seva filla, menor d'edat i en castellà, que "aquests demanen la independència però després volen els diners d'Espanya" a la qual cosa la filla assentia i repetia el missatge de la seva mare. Per contra, també es van registrar adhesions de gent que passava i que es van afegir a la concentració.

La concentració de les Àvies i Avis, com és habitual al port, es va mantenir quinze minuts en silenci. Després es va cantar l'Estaca, es van cridar eslògans a favor de la independència i contra la justícia espanyola i amb el cant dels Segadors es va tancar l'acte amb el propòsit de celebrar la nova concentració al port el diumenge 22 d'agost, també a les 19,30 h.

Comenta aquest article