Informació general

Successos

La Guàrdia Civil intercepta un desembarcament d'haixix que s'estava produint en una cala de Tarragona

Es van interceptar 68 fardells d'haixix, al voltant de 2.400 kg, i amb un valor estimat de 3,5 milions d'euros tot i que no es va poder detenir cap membre de l'organització que l'estava descarregant

Per Redacció

Imatge dels fardells descarregats a la cala de la Roca Plana, aquest passat dimarts
Imatge dels fardells descarregats a la cala de la Roca Plana, aquest passat dimarts | Cedida

La Guàrdia Civil va interceptar, la matinada d'aquest passat dimarts 3 d'agost, un carregament de 68 fardells d'haixix, al voltant de 2.400 kg, quan estava sent descarregada en un indret del litoral de la ciutat de Tarragona. Agents del Servei Fiscal que es trobaven fent tasques preventives de vigilància del litoral van observar com una embarcació s'aproximava a la costa en direcció a la cala de la Roca Plana, una cala de molt difícil accés de Tarragona situada a la zona contigua al bosc de la Marquesa. Aquest fet va despertar les sospites dels agents que es van posar en marxa i es van dirigir cap el lloc del desembarcament. Quan s'aproximaven al lloc, els agents van poder observar com s'havien col·locat barricades i cadenes amb cadenats en els dos únics accessos a la cala per tal de dificultar l'arribada a l'indret on s'efectuava el desembarcament.

Els membres de l'organització criminal també havien establert punts de vigilància per avisar de la possible arribada de la policia. Un cop es van adonar de la presència dels agents, les persones que estaven efectuant els treballs de descàrrega van abandonar el lloc a peu, a través del bosc, abandonant els fardells i una furgoneta de càrrega. Al mateix temps, l'embarcació des de la que es feia la descàrrega de la droga va emprendre una escapada mar endins a gran velocitat després d'esquivar una embarcació del Servei Fiscal de Tarragona que havia acudit a aquest indret. La patrullera del Servei Marítim no va poder atrapar l'embarcació dels narcotraficants que va fugir a gran velocitat.

Al lloc de la descàrrega s'hi van trobar els 68 fardells, amb un pes de 2.400 kg i un valor estimat de 3,5 milions d'euros així com una furgoneta de gran capacitat que s'havia d'utilitzar per transportar la droga. Investigadors de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil han obert una investigació per identificar les persones que van participar en aquests fets. Les diligències han estat posades a disposició del Jutjat d'Instrucció número 4 de Tarragona.

Comenta aquest article