Cultura

FIMC

Camela fa vibrar el parc del Pinaret amb la seva tecno-rumba

Camela va presentar algunes de les seves cançons més noves, però també va fer repàs dels seus grans èxits que l'han fet valdre ser el segon grup espanyol amb més vendes

Per Berta Ruiz

Un moment del concert de Camela, ahir a la nit, al parc del Pinaret
Un moment del concert de Camela, ahir a la nit, al parc del Pinaret | Berta Ruiz
Camela va fer vibrar, ahir a la nit, el parc del Pinaret amb la seva inconfusible tecno-rumba. El grup madrileny –format actualment per Dionisio Martín i María de los Ángeles Muñoz– va ser la quarta proposta musical d'aquesta 46a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils. Quan passaven uns quinze minuts de les deu de la nit, els dos vocalistes –acompanyats de la seva banda– van fer l'aparició davant del públic cambrilenc que els va rebre amb molta expectació i amb moltes ganes de passar-ho bé. De fet, tots dos van agrair la rebuda de la gent i van donar les gràcies per l'esforç d'estar presents al concert "encara que sigui amb la mascareta posada".
 
Camela va presentar algunes de les seves cançons més noves, però també va fer repàs dels seus grans èxits que l'han fet valdre ser el segon grup espanyol amb més vendes en les tres darreres dècades –amb més de 9 milions de discos venuts entre tots els seus àlbums, cintes i recopilatoris– només per darrere de La Oreja de Van Gogh. De fet, Camela –sense comptar amb l'acceptació de la crítica ni el suport dels grans mitjans de comunicació de ràdio-fòrmula– es van convertir en un dels grups més venedors dels últims temps, amb un gran boom durant la dècada dels anys 90. Anit, Camela va cantar temes com Corazón indomable, Sueño contigo, Escúchame, El calor de mi cuerpo, Nunca debí enamorarme, o Háblale de mi

27 anys de carrera i milions de discos venuts

Tant Dioni com Ángeles –originaris del barri madrileny de San Cristóbal de los Ángeles– van interactuar força amb el públic i es van mostrar molt propers. Dioni, per exemple, va explicar que, "és difícil no aixecar-se i ballar, però amb les restriccions actuals avui en dia és el que ens toca fer i no ens queda altra. Ja arribaran moments com els vells temps". Va seguir explicant que, després de 27 anys de carrera i molts discos –van publicar el seu primer treball l'any 1994– una de les seves cançons preferides era La estación del querer, que va voler dedicar a tot el públic. Per la seva part, Ángeles Muñoz va explicar que la relació que els uneix, des de fa molts anys, és que són cunyats. D'una forma molt propera i divertida va explicar com es van conèixer des de ben joves al seu barri de tota la vida i com van començar a cantar i a fer les seves primeres cançons d'una forma molt humil. Primer van ser unes maquetes per a la família i, després tal com va dir: "mai ens vam imaginar arribar fins aquí". 
 
A continuació, Camela va fer vibrar el seu públic més fidel amb un popurri de cançons dels seus inicis com Guarda tus palabras, Marioneta de su vida o Más la quiero yo. Tampoc va faltar un dels seus grans hits com és Cuando zarpa el amor i d'altres temes com Lágrimas de amor, ¿Por qué me has engañado? o Llorarás.

Comenta aquest article

Galeries relacionades