Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis per la Independència ja preparen la Diada de l'11 de setembre a la seva darrera concentració

A la manifestació setmanal d'ahir hi van acudir més d'una vintena de persones i es van donar indicacions sobre la trobada d'aquest diumenge al Port i la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona

Per Maria Vidal

Concentració de les Àvies i Avis per la Independència, ahir al matí, a la plaça de la Vila
Concentració de les Àvies i Avis per la Independència, ahir al matí, a la plaça de la Vila | Maria Vidal

Les Àvies i Avis van protagonitzar ahir, com cada dimecres, una nova concentració a la plaça de la Vila. La mobilització d'ahir va ser la primera del mes d'agost i va reunir més d'una vintena de persones. S'hi va sumar una parella procedent del País Basc que cada any estiueja a Cambrils i, coincidint amb la seva visita al municipi, acudeix a les reivindicacions setmanals en suport de les Àvies i Avis. D'altres persones que es trobaven a les 11.30 h a la plaça de la Vila, que en aquell moment estava força plena pel mercadet ambulant setmanal del passeig Albert, també es van unir al cercle format pels manifestants o van sumar-se als càntics des de la distància. 

A l'inici de la concentració d'ahir, es van donar indicacions sobre les properes cites de les Àvies i Avis per la Independència. En primer lloc, es va recordar que aquest diumenge, a les 19.30 h, hi haurà una nova manifestació silenciosa al barri del Port, davant del Mollet del Rec. Es tracta d'una trobada que el grup duu a terme cada quinze dies des de meitats del mes de juny, amb el començament de la temporada estival. 

D'altra banda, les entitats independentistes ja preparen la mobilització per la Diada de Catalunya, l'11 de setembre. Així doncs, es va informar als assistents de la trobada d'ahir que la territorial de l'Assemblea Nacional Catalana de Cambrils comença a vendre, a partir de demà divendres, tiquets pels autobusos cap a Barcelona i samarretes en motiu de la Diada. 

Després d'aquestes informacions, els membres de les Àvies i Avis per la Independència van iniciar la concentració cantant l'Estaca i van posar-hi punt i final amb Els Segadors, com habitualment. Entremig, van proclamar altres de les consignes habituals a favor de la independència de Catalunya, com "1 d'octubre, ni oblit ni perdó"; "vam votar i vam guanyar". D'aquesta manera, es compleixen més de tres anys de reivindicacions setmanals gairebé ininterrompudes de les Àvies i Avis, que només han estat pausades per circumstàncies externes als manifestants.

Un moment de la mobilització setmanal de les Àvies i Avis, aquest dimecres a la plaça de la Vila / Foto: Maria Vidal