Informació general

Port

Un gran carrusel clàssic és la nova activitat turística del passeig de les Palmeres

L'atracció estarà en marxa fins al 12 d'octubre i està gestionada per una empresa externa, en col·laboració amb l'Ajuntament de Cambrils i Ports de la Generalitat

Per Maria Vidal

El carrusel en ple funcionament, ahir al vespre
El carrusel en ple funcionament, ahir al vespre | Lluís Rovira i Barenys

El passeig de les Palmeres presenta un nou aspecte des de la setmana passada. En el tram que queda lliure entre les pistes de bàsquet i la desembocadura de la riera d'Alforja, s'hi ha instal·lat un gran carrusel clàssic que aquest cap de setmana ja va entrar en funcionament. Es tracta d'un atractiu turístic que romandrà al passeig durant la resta de la temporada i que substitueix l'escenari que els anys anteriors es col·locava a la mateixa zona.

L'Ajuntament cambrilenc va rebre la proposta de l'empresa propietària de l'atracció de col·locar el carrusel aquest estiu i, des del consistori, es va trobar "molt encertat", segons ha declarat a revistacambrils.cat Oliver Klein, regidor de Promoció Econòmica. Klein també assenyala que es tracta d'un carrusel clàssic de tipus venecià i que "el seu atractiu és que és antic". "No volíem portar a Cambrils una cosa moderna, de fira, sinó que d'aquests carrusels n'hi ha molt pocs al món i costen d'aconseguir", afegeix. 

Tot i això, la gestió d'aquesta zona del passeig de les Palmeres depèn de Ports de la Generalitat, i es va haver de consultar prèviament. D'aquesta manera, el regidor de l'Ajuntament de Cambrils ressalta que es tracta d'una "col·laboració entre Ports i l'Ajuntament perquè, si al consistori no li hagués semblat bé, segurament Ports no ho hauria aprovat".

En substitució de l'escenari que els anys anteriors es col·locava al mateix punt 

El carrusel, muntat durant la darrera setmana i inaugurat el dissabte 31 de juliol, suposa una nova activitat turística per la zona del Port. Pel que fa a la localització, Oliver Klein apunta que es tracta d'un punt clau, ja que "està a l'entrada cap a Ponent, que coincideix amb una sortida del parc del Pescador i també és una aposta per no concentrar tota l'activitat al centre del Port". A més, s'ha situat al mateix lloc on cada estiu, fins abans de la pandèmia, s'hi muntava un escenari des d'on s'oferien actuacions diverses al llarg de la temporada. Aquest també era l'espai on cada diumenge es reunien els sardanistes i, de tant en tant, els balladors de country.

El regidor de Promoció Econòmica ha manifestat que, des de l'Ajuntament, "aquest any ja es va pactar que no hi hauria aquest tipus d'activitats de l'escenari, que eren més dinàmiques". Tot i això, diverses fonts han confirmat a revistacambrils.cat que l'escenari es va arribar a instal·lar a principis d'estiu, però dies després es va tornar a desmuntar. Per contra, Klein afirma que el carrusel és una activitat "per més temps, de forma continuada i estable". 

Estarà en funcionament el que queda d'estiu, i fins al 12 d'octubre 

Per altra banda, Javier Delgado, propietari de l'empresa que gestiona l'atracció, originària de Salou, ha explicat que van traslladar la idea a l'Ajuntament de Cambrils "perquè ens agrada molt la zona". A més, creu que Cambrils és "idoni pel turisme familiar que té, que és el tipus de públic que necessitem". Des de l'Ajuntament, segons indica, "van veure la idea favorable i ens van donar el seu vot de confiança". La intenció era instal·lar-lo des de començaments de temporada, però s'ha endarrerit tant perquè, en tractar-se d'un model antic, s'ha hagut de comprar i portar-lo des de l'estranger. 

Tot i que el regidor de l'Ajuntament, Oliver Klein, apunta que és només una prova per aquesta temporada, des de l'empresa responsable estan interessats a instal·lar-lo cada estiu. Per part dels mateixos propietaris, també plantegen "altres projectes per presentar a l'Ajuntament". De moment, Delgado comenta que van tenir una "mala inauguració" a causa de les pluges del dissabte, però van rebre molts comentaris positius. Si no hi ha novetats, el carrusel estarà al passeig de les Palmeres fins al 12 d'octubre, coincidint amb el pont de la Mare de Déu del Pilar.

Comenta aquest article