Cultura

FIMC

Un multitudinari concert de El Pot Petit obre la 46a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils

El grup va animar als més de 1.000 assistents del FIMC, principalment infants acompanyats de les seves famílies que ahir al vespre van cantar i ballar amb les cançons més conegudes de la banda infantil (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Maria Vidal

Un moment de l'actuació de El Pot Petit, ahir, a l'escenari del parc del Pinaret
Un moment de l'actuació de El Pot Petit, ahir, a l'escenari del parc del Pinaret | Lluís Rovira i Barenys

El Pot Petit va ser l'encarregat d'obrir la 46a edició del Festival de Música de Cambrils amb un concert multitudinari. El grup infantil va tenir cita amb centenars de nens i nenes que estaven impacients per escoltar en directe cançons que se saben de memòria i conèixer, per fi, personatges que han vist repetidament a través de les plataformes digitals. I és que, com es va poder comprovar ahir al vespre al parc del Pinaret de Cambrils, El Pot Petit desperta autèntiques passions entre els més petits.

Els nou membres de El Pot Petit van fer-se esperar a sortir a l'escenari uns 20 minuts més tard del previst, les 20 h. El fet que fos l'actuació que va encetar el FIMC, i també la primera d'aquestes dimensions que acull Cambrils després de la pandèmia, sumat als nervis dels infants i de les seves famílies, segurament en van ser la causa. Però una vegada la Jana, el Pau i la Melmelada Band van aparèixer saludant amb la cançó Hola, hola, som El Pot Petit els més de 1.000 espectadors, ja des dels seus seients, van començar a gaudir d'un concert que es va allargar fins quasi les 22 h.

Al llarg d'aquestes gairebé dues hores que va durar l'espectacle musical, els tres actors-cantants i sis músics de la banda infantil, acompanyats de tots els animals que viuen a El Pot Petit, van interactuar amb un públic atent i molt receptiu, que els va acompanyar seguint les coreografies, cridant, aplaudint i cantant. Precisament això és el que demana la nova gira del grup, "Vull cantar i vull ballar", tota una declaració d'intencions per reivindicar, des dels més menuts fins als més grans, la necessitat de la música i el ball en un context pandèmic. 

Els personatges del Drac, el Lleó, el Mico i la Formiga, protagonistes de l'espectacle

El primer titella que va sortir de El Pot Petit, el qual presidia l'escenografia, va ser el Drac Rac. Després, els infants van poder viatjar fins a la lluna amb Puja al meu coet i comptar els set Colors de l'Arc de Sant Martí. Continuant amb el fil narratiu de la història, i incloent també algunes referències i bromes destinades als adults que acompanyaven als nens i nenes, va ser el torn de conèixer el lleó. Es tracta d'un dels animals més aclamats que habita a El Pot Petit, ja que la cançó El lleó vergonyós acumula més de 13 milions de reproduccions a Youtube. Un exemple de l'èxit del grup familiar que, fundat al 2010, s'ha anat cultivant una trajectòria a les xarxes socials fins a saltar als llibres, teatres i escenaris ja convertits en un fenomen. 

El concert va seguir amb les rumbes de l'Amistat, de les Castanyes i Avis i Àvies, aquesta última per recordar als assistents la necessitat de valorar a la gent gran i tot el que ens ensenyen. A continuació va venir Els pirates Soc un mico, dos dels grans hits de El Pot Petit que va fer inevitable que molts s'aixequessin de la cadira. El grup, cap a les 21.30 h, ja es va acomiadar del públic cambrilenc amb La cançó de El Pot Petit i moltes de les famílies que estaven assegudes a les grades, amb els infants cansats de tant cantar i ballar, van començar a marxar. Tot i això, la Jana, el Pau i la Melmelada Band van tornar a aparèixer per tancar definitivament la seva actuació al FIMC amb El cuc poruc El Rock de la formiga.  

L'entregat i fidel públic que ahir al vespre es va aplegar a Cambrils remarca la importància que existeixin grups com El Pot Petit, que produeixen música i espectacles infantils en català i, a més, que tinguin el mateix reconeixement al panorama musical que els artistes convencionals "per a adults". Un bon tret de sortida per la tornada del Festival Internacional de Música després de dos anys. 

Comenta aquest article

Galeries relacionades