Informació general

Serveis

S'aprova establir un protocol per «invitar» les empreses cambrilenques a participar en l'adjudicació de contractes menors de serveis

El plenari municipal va aprovar, a proposta d'una moció del PP, invitar les empreses cambrilenques a participar en els procediments d'adjudicació d'acord amb la normativa i sense donar cap tracte de favor

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu del polígon Belianes
Imatge d'arxiu del polígon Belianes | Lluís Rovira i Barenys

El ple ordinari celebrat telemàticament el passat dilluns va aprovar –per unanimitat de tots els grups– una moció presentada pel PP per tal d'establir un protocol respecte a les invitacions a les empreses cambrilenques en els procediments de contractació menor. El portaveu dels populars –David Chatelain– va defensar que, "independentment de la normativa –que estableix clarament que no pot donar-se tracte de favor a cap empresa– en els procediments d'adjudicació de contracte menor de prestació de serveis existeix una selecció prèvia que defineix quines empreses poden participar. Sembla lògic que, en tots aquells supòsits en els quals l'administració cambrilenca requereixi d'un servei que pogués ser eventualment prestat per una empresa local, es tingui la deferència –atès que mantenen la seva seu en el municipi amb caràcter general–, de convidar a aquestes empreses a participar-hi, sempre subjectes a la normativa vigent".

Amb aquesta exposició de la moció, des del PP es va demanar que "s'estableixi un protocol pel qual en els procediments d'adjudicació de contracte menor de prestació de serveis s'inclogui en les invitacions a les empreses de Cambrils que puguin complir amb les condicions del servei demandat, sense perjudici d'incloure d’altres, ja que un nombre major de convidats suposa de facto major competència –i conseqüentment millors ofertes–, i sempre sobre la base dels requisits marcats per la Llei, que recordem exigeix que l'òrgan de contractació sol·liciti "almenys" tres ofertes, no marcant per tant un límit màxim". Des del PP també es va demanar que es traslladi el contingut de la moció a les principals associacions de professionals de Cambrils.

Suport unànime de tots els grups

Els dos regidors no adscrits –Patricia de Miguel i Joan M. Artigau– van donar suport al text "amb rotunditat", així com Ciutadans. També ho va fer el PSC. En declaracions de la seva portaveu, Ana López va agrair la proposta presentada pel PP "sobre un tema molt debatut a les comissions. Que s'aprovi aquest protocol i que l'Ajuntament actuï amb responsabilitat col·lectiva de recolzar les empreses locals que, durant la crisi de 2008, van haver de cobrar tard i no seria just que no se les pogués contractar en igualtat de condicions". En nom de l'equip de govern, el regidor de Compres i Contractacions –Eduard Pellicer– va mostrar el ple suport a la moció per tal de tenir en compte les empreses cambrilenques en les contractacions menors.

Comenta aquest article