Cultura

Festival Pròleg

Torna el Festival Pròleg amb una mostra d'artistes, tallers, música i Pau Vallvé com a cap de cartell

La jornada cultural, que recupera el format del 2019, tindrà lloc el proper dissabte 28 d'agost al Parc del Pinaret

Per Maria Vidal

L'espai d'exposició d'artistes i emprenedors, a l'edició del 2019 del Festival Pròleg
L'espai d'exposició d'artistes i emprenedors, a l'edició del 2019 del Festival Pròleg | Cedida

El Festival Pròleg torna a Cambrils el proper 28 d’agost amb una proposta cultural heterogènia i festiva, que combina actuacions musicals, tallers i espai d’exposició per a artistes al Parc del Pinaret. El cartell musical l’encapçala en aquesta edició el músic i productor barceloní Pau Vallvé. Caramelo a Kilo i Pau Lobo completen l’oferta de música en directe.  

El festival va celebrar la primera edició el 2019 com a iniciativa d’un grup de joves de Cambrils vinculats al moviment escolta. El certamen repeteix format en aquesta edició, organitzant una jornada cultural matí i tarda que faciliti la relació a través de l’oci participatiu entre artistes, entitats culturals i públic. Pau Senserrich, membre de l'entitat organitzadora de l'esdeveniment juntament amb el Departament de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils, ha explicat a revistacambrils.cat que "des de l'Associació Pròleg teníem moltes ganes de reactivar el festival". D'aquesta manera, ha afirmat que els organitzadors "hem fet tot el possible per poder adaptar el model de festival que volem a la nova realitat". 

La jornada cultural es desenvoluparà entre les 11.30 h i les 14 h i de 17 h a 00.30 h amb limitacions d’aforament i amb les mesures organitzatives i de seguretat per a evitar contagis de Covid-19, a l'espera de possibles noves mesures restrictives. Així doncs, a les 11.30 h s'obriran les portes del recinte del parc del Pinaret, on artistes i emprenedors de la zona exposaran els seus productes en parades al llarg de tot el dia. Al migdia, hi haurà un concert-vermut amb Caramelo a Kilo. A partir de les 17 h, el festival continua, i els assistents podran gaudir de diferents tallers per tots els públics, amb una aposta especialment familiar. Al vespre i fins a mitja nit, tindran lloc les actuacions de Pau Lobo, Pau Vallé i del DJ PD Patu. A banda de l'espai d'exposició d'art i articles fets a mà, hi haurà servei de barra i una zona chill out durant tota la jornada. 

Seguint les mesures de seguretat per la Covid-19, el públic haurà d'adquirir entrada prèvia per assistir als diferents concerts. També caldrà reserva prèvia per participar als diferents tallers -ioga, masculinitats i feminitats, circ, contes, moviment autèntic i cosmètica natural. Als espais de fira-mercat d’art i articles fets a mà i de barra-restauració, en canvi, no caldrà fer reserva anticipada però hi haurà limitacions d’aforament per complir amb la normativa. La compra d’entrades per al concert i els tallers es podrà fer a partir del 30 de juliol al portal Entradium, a través de l’enllaç https://bit.ly/festivalproleg21.

La regidora de Joventut i Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha destacat la voluntat de l’Ajuntament de fer costat a les iniciatives que surten del jovent de Cambrils. “Seguim apostant per les entitats juvenils més que mai, en un moment de molta complexitat degut a la pandèmia. Valorem la voluntat dels nostres joves per aportar valor afegit”, ha manifestat.