Esports

Futbol

El cambrilenc Estanis Pedrola, nou fitxatge del Juvenil A del Barça

El davanter, format al RCD Espanyol i a la Fundació Futbol Base Reus, ha firmat un contracte de tres anys amb el FC Barcelona

Per Maria Vidal

Estanis Pedrola, quan va fitxar pel Juvenil A del FC Barcelona
Estanis Pedrola, quan va fitxar pel Juvenil A del FC Barcelona | Cedida

El cambrilenc Estanis Pedrola Fortuny jugarà al FC Barcelona les properes tres temporades, fins a l'any 2024. El futbolista, de 17 anys i a punt de fer els 18 aquest mes d'agost, va començar ahir la pretemporada amb el seu nou equip, el Juvenil A del club blaugrana. El davanter va signar el contracte el passat dijous, convertint-se en un dels primers fitxatges del nou entrenador d'aquesta categoria, Òscar López.

Després de tota una vida jugant a futbol, quan el Barça es va posar en contacte amb ell per negociar, diu que "al principi no m'ho creia". Pedrola explica que va començar a córrer pel camp i marcar gols des que va a l'escola. No gaire més tard, va convèncer als seus pares perquè l'apuntessin al FC Costa Daurada Salou, on entrenaven tots els seus amics, com a activitat extraescolar. Allà hi va estar tres anys, fins que a 4t de primària va començar a jugar al Reus. Quan era aleví va passar a formar part del planter del RCD Espanyol, on es va formar a les categories inferiors durant cinc anys, fins que, amb el pas de l'etapa de cadet a juvenil, el club el va donar de baixa. Llavors, Estanis Pedrola va tornar a la Fundació Futbol Base Reus, on s'hi ha estat fins aquesta temporada 2020 - 2021, quan ha començat a rebre altres ofertes. 

Altres clubs s'han interessat en el jugador cambrilenc

Tot i això, el FC Barcelona no ha sigut l'únic club que ha mostrat interès perquè el davanter s'incorporés al seu equip. Primer es van posar en contacte amb ell clubs com l'Alavés o el Girona, fins que el van trucar des del Reial Madrid. Just l'endemà, va rebre la trucada del Barça. Després d'un temps de negociacions entre els dos clubs, que es diferenciaven principalment per la duració del contracte, el Barça va igualar les condicions del Madrid a fitxar-lo durant tres temporades. Això va ser clau perquè l'extrem cambrilenc s'acabés decidint pel club blaugrana.

Després d'aquest dilluns, Estanis Pedrola està content amb el primer dia d'entrenaments de la temporada 2021-2022 amb la samarreta blaugrana, tot i que "és un ritme molt diferent" i "hi ha molt més nivell". A més, ara encara es troba en procés d'adaptació, tant amb els seus nous companys d'equip com amb la seva nova casa, perquè el cambrilenc s'ha traslladat fins a la Masia. De moment, els seus plans són quedar-se entre setmana allà, però tornar els caps de setmana i "sempre que pugui" a Cambrils. Si tot va bé, les aspiracions de futur de l'atacant passen per jugar al Barça B la temporada vinent. 

Una família de futbolistes

El nou fitxatge del Barça forma part d'una família cambrilenca molt vinculada i aficionada al futbol. El seu tiet, l'oncle Eleuterio, va ser jugador a Cambrils, i l'avi Joan Maria va ser àrbitre. Els germans petits de l'Estanis, l'Arnau i l'Oriol, de 16 i 14 anys, també segueixen els mateixos passos que ell. L'Arnau juga al Juvenil A de Cambrils, a una categoria superior de la que li tocaria per edat, mentre que l'Oriol també entrena al Reus, al mateix club on es va formar l'ara davanter al Juvenil A del Barça. 

Comenta aquest article